Plângere penală împotriva lui Ponta, depusă de Neamțu și Papahagi

de Alexandra BĂLAN Vineri, 24 August 2012 319
Președintele Noii Republici, Mihail Neamțu, și vicepreședintele Fun-dației Creștin Democrate, Adrian Papahagi, au depus, ieri, o plângere penală împotriva primului ministru Victor Ponta, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de plagiat. "Astăzi, 23 august 2012 (ieri - n.r.), dr. Adrian Papahagi (Paris IV - Sorbonne), dr. Augustin Ofițeru (Academia Română) și dr. Mihail Neamțu (King’s College London) au depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, o plângere penală împotriva lui Ponta Victor Viorel", se arată într-o postare a lui Neamțu pe facebook. 

"În urma numeroaselor aspecte semnalate în presă, autorii plângerii penale solicită Parchetului să procedeze la efectuarea cu celeritate a cercetărilor penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de plagiat, prevăzută de art. 141 din Legea 8/1996", mai scrie în docu- mentul amintit. 

Cei care au depus plângere menționează că fapta de plagiat se referă la lucrarea "Răspunderea în dreptul internațional umanitar", care cuprinde 113 pagini "copiate prin metoda copy-paste" din operele altor patru autori. 

"Fapta de plagiat se referă la lucrarea «Răspunderea în dreptul internațional umanitar», publicată la Editura Universul Juridic în anul 2010. Această carte, pentru care domnul Ponta Victor Viorel și-a însușit atât drepturi morale, cât și patrimoniale, conține 113 pagini copiate prin metoda copy-paste din operele altor patru autori. În același timp, aceste pagini apar plagiate și în teza de doctorat a actualului prim-ministru al României, ceea ce arată fără dubiu că autorul acestui plagiat este chiar domnul Ponta", mai spun ei. 

Noua Republică menționează că "își reînnoiește" cu acest pri- lej cererea ca Victor Ponta să de-misioneze din funcția de prim ministru. 

"Prezența domniei sale în această funcție de mare responsabilitate este în continuare o palmă pe obrazul cetățenilor României care iubesc munca și detestă impostura! Cerem membrilor de bună-credință ai USL să se delimiteze de persoanele care nu înțeleg că funcțiile de respon-sabilitate publică trebuie să fie ocupate doar de oameni inte- gri", conchid ei.

Taguri

Comentează știrea

Petre
24 august 2012
plagiat

De ce domnii mai sus mentionati au asteptat pana acum sa-i faca plangere penala lui Ponta? Din interese politice? Pana la aflarea rezultatului referendumului au tacut chitic. Nu este nici o diferenta intre cel care a plagiat si cei care au tainuit plagiatul. Rusine domnilor doctori!

Noua Republica Constanta
24 august 2012
Inscriere NR

Simpatizantii NR sunt asteptati pe pagina: http://www.facebook.com/NouaRepublicaConstanta https://twitter.com/NR_Constanta [email protected]

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei