Ponta acuză Curtea Constituțională că sprijină evaziunea fiscală

de Carmen MOCANU Joi, 31 Octombrie 2013 133
Premierul Victor Ponta a afirmat, într-o declarație dată presei, că apreciază companiile care plătesc taxe la bugetul de stat, compensând astfel evaziunea fiscală pe care o fac alte firme. În acest context, premierul a acuzat Curtea Constituțională că sprijină evaziunea fiscală și nu lasă Guvernul să combată acest fenomen.
"Când văd companii serioase care plătesc taxe cu care compensăm faptul că alte firme nu plătesc taxe și se ocupă cu evaziunea fiscală, evaziune care văd că acum e sprijinită și de Curtea Constituțională, care nu ne lasă să combatem evaziunea fiscală, cu atât mai mult apreciez companiile serioase care plătesc taxe", a spus Ponta.
Întrebat despre legea insolvenței, el a afirmat că actuala lege încurajează companiile să nu plătească taxe.
Ponta a adăugat că actuala lege a insolven-ței este una proastă și a spus că este hotărât să o schimbe pentru a sprijini companiile se-rioase să investească, să plătească și să fie actorii corecți în economia românească.
Taguri

Comentează știrea

nelu
31 octombrie 2013
c. constitutionala.

De ce nu-l , lasati domnilor pe Victoras sa cunduca singur, precum Ceausescu. Mi se pare ca si Victoras se trage tot din zona lui nea Nicu.Acum i se opune Curtea, poate o desfiinteaza si pe asta curand. Restul numai de bine drag popor Roman.

admirator
31 octombrie 2013
Plagiatorul

nu poate gandi o lege care sa se inscrie in limitele Constitutiei? CCR nu are nimic cu firmele rau platnice sau celelalte, dar legea nu e bine redactata si are prevederi care incalca Constitutia! Sa o reformuleze, il "Dottore"... (De altfel, toata lumea stie ca firmele datoare la Fisc sunt firmele liderilor PSD. Noi "burghezo-mosieri" ai Romaniei, pe care prostii ii considera "stingisti"... -"Stinga, sora lu' Dreapta!"-)

Doru
31 octombrie 2013
Si cine e cel mai vinovat?

Ponta e de acuzat ca-l sprijina pe Basescu,din secunda doi dupa castigarea a 70% din marea placinta! Adica,chipurile ca sa nu fie nu stiu ce zvarcoleli politice care sa sperie occidentul,s-a trecut la batjocorirea increderii acordate de majoritatea romanilor si la continuarea aberatiilor economice si politice.Ponta,nu te plange cu lacrimi false,mai mult ca sigur ca ti-ai aranjat ceva acolo,ca doar nu suportai tu oprobiul public moca....

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei