Prefectul Silviu Coșa, despre alegerile din 9 iunie: „M-a impresionat dăruirea magistraților”

de Carmen MOCANU Duminică, 16 Iunie 2024 2079
Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a transmis un punct de vedere referitor la alegerile locale şi europarlamentare care au avut loc pe 9 iunie şi, în mod special, la desfăşurarea evenimentelor ce au avut loc după această dată.
„Le mulțumesc tuturor colegilor din Instituția Prefectului pentru efortul depus în perioada electorală, în special în ultima săptămână.
Apreciez munca, non-stop, pe care oamenii de la statistică au prestat-o, după finalizarea votării, pentru clarificarea tuturor inadvertențelor.
M-a impresionat dăruirea magistraților, care au fost în permanență în mijlocul celor care veneau cu rezultatele votului. Au fost în corturi, în birouri sau oriunde era nevoie de expertiza lor, pentru a asigura contabilizarea corectă a fiecărui vot. Îmi pare nespus de rău că personalul secțiilor de votare a trebuit să aștepte ore în șir până la clarificarea tuturor problemelor din documentele centralizatoare. Totuși, AEP a editat un excelent ghid pentru cei din secțiile de votare, ghid distribuit de noi cu o săptămână înainte de alegeri. Parcurgerea lui, cu atenție, ar fi însemnat mai multe procese-verbale corecte. Am fi evitat, astfel, zeci de ore petrecute, împreună, pe stradă, în corturi, în săli sau în curtea interioară a instituției. Le mulțumesc structurilor MAI, pentru că au garantat ordinea publică și siguranța votului, pentru o perioadă care a depășit estimările inițiale. În ceea ce privește un proces de votare corect, la finalul căruia voința oamenilor să fi fost exprimată întocmai, putem spune: misiune îndeplinită", a transmis reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei