Premierul Dacian Cioloș, vizită oficială în Vietnam

de Carmen MOCANU Luni, 11 Iulie 2016 357
Premierul Dacian Cioloș efectuează o vizită oficială în R. S. Vietnam, în perioada 11-14 iulie, la invitația omologului său, Nguyen Xuan Phuc.

Potrivit unui comunicat trans-mis redacției, vizita se sub-sumează strategiei Guver-nului român de consolidare a cooperării pe baze prag-matice cu statele de pe alte continente, în particular din Asia. 

Reprezentanții Guvernului mai transmit că vizita oficială la Hanoi reprezintă prima întâlnire la nivel de prim-ministru între cele două țări după 21 de ani. 

"Obiectivele principale ale vizitei sunt, pe de o parte, reluarea contactelor la nivel politic cu statele asiatice, R.S. Vietnam fiind un partener important al României în Asia de Sud-Est și, pe de altă parte, recuperarea piețelor tradi-ționale pentru exportatorii români, alături de încurajarea investițiilor în țara noastră", anunță Guvernul. 

Programul vizitei include convorbiri cu omologul viet-namez și întrevederi cu pre-ședintele vietnamez Tran Dai Quang, cu secretarul general Nguyen Phu Trong și cu președinta Adunării Națio-nale, Nguyen Thi Kim Ngan. 

Șeful guvernului român va deschide un forum de afa-ceri româno-vietnamez, or-ganizat în colaborare cu Ca-merele de comerț și industrie din cele două țări. 

Contactele directe între oamenii de afaceri vor permite identificarea unor pro-iecte de interes comun și eventuale colaborări pe alte piețe, fie europene, fie asiatice. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei