Premierul Marcel Ciolacu, întâlnire informală la Bucureşti cu omologul său maghiar, Viktor Orban

de Mircea GHIȚĂ Miercuri, 19 Iulie 2023 117
Premierul Marcel Ciolacu a avut, miercuri, la Bucureşti, o întâlnire informală cu premierul Ungariei, Viktor Orban, în cadrul vizitei private pe care acesta o efectuează în România.
Potrivit unui comunicat al Guvernului, prim-ministrul Marcel Ciolacu a subliniat că, în ansamblul relaţiilor româno-ungare, partea română îşi doreşte să menţină o abordare deschisă, pozitivă, constructivă şi concentrată pe proiecte concrete în beneficiul cetăţenilor din cele două state. Totodată, şeful Executivului de la Bucureşti a salutat susţinerea manifestată de guvernul maghiar pentru eforturile României de aderare la spaţiul Schengen şi a exprimat speranţa că Ungaria va continua să fie un aliat al ţării noastre în această privinţă.
„Cei doi premieri au discutat despre iniţierea unui proiect comun de infrastructură care să aibă un impact economic semnificativ pentru ambele ţări”, se arată în comunicat.
De asemenea, premierul român a subliniat necesitatea intensificării investiţiilor companiilor româneşti în Ungaria. În perspectiva preluării Preşedinţiei Consiliului UE de către Ungaria în primul semestru al anului viitor, a avut loc şi un schimb de opinii pe tema priorităţilor la nivel european, precizează sursa citată.
Nu în ultimul rând, în cadrul întâlnirii, premierul Ciolacu a evidenţiat şi importanţa transmiterii de mesaje de susţinere a solidarităţii şi unităţii la nivelul Uniunii Europene, a sprijinului UE şi NATO pentru Ucraina în contextul agresiunii militare a Rusiei. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei