Premierul Victor Ponta a plecat de la Palatul Cotroceni, unde a participat la ședința CSAT

de Alexandra BĂLAN Joi, 27 Septembrie 2012 217
Potrivit Agerpres, Premierul Victor Ponta a plecat de la Palatul Cotroceni după o oră de la începerea ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării.
Pe ordinea de zi a ședinței CSAT se află următoarele subiecte: strategia pentru refacerea credibilității României; starea Armatei României; demersurile întreprinse pentru inițierea programului Avion Multirol al Forțelor Aeriene; evaluările privind amenințările la adresa securității naționale; procedurile pentru aplicarea prevederilor art. 46, alin. (9), din Legea Concurenței nr. 21/1996 cu modificările și completările ulterioare; proiectul de hotărâre a Guvernului pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societății Naționale de Transport Feroviar de Marfă "CFR Marfă" SA și a mandatului Ministerului Transporturilor și Infrastructurii pentru implementarea acesteia; vulnerabilitățile de securitate identificate în contextul atentatului de la Burgas (Bulgaria).
Ședințele CSAT sunt conduse de șeful statului, care îndeplinește funcția de președinte al Consiliului, iar premierul pe cea de vicepreședinte. Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Țării sunt: ministrul Apărării Naționale, ministrul Administrației și Internelor, ministrul Afacerilor Externe, ministrul Justiției, ministrul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, ministrul Finanțelor Publice, directorul Serviciului Roman de Informații, directorul Serviciului de Informații Externe, șeful Statului Major General și consilierul prezidențial pentru securitate național.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei