Primăria Cumpăna, implicată pentru a oferi condiții optime de pregătire sportivilor din localitate

de Carmen MOCANU Luni, 07 Februarie 2022 949
Sportivii clubului „Victoria Cumpăna” încep antrenamentele în prima sală de sport a comunei, inaugurată în anul 2004. Noile spații amenajate în incinta sălii de sport „Victoria Cumpăna”, pentru pregătirea sportivilor de la secțiile gimnastică ritmică, lupte și scrimă, au fost inaugurate vineri. Primăria și Consiliul Local Cumpăna, alături de Clubul Sportiv Victoria Cumpăna, oferă astfel noi facilități și cele mai bune condiții de pregătire sportivilor din localitate.


La festivitatea de inaugurare au participat: Roxana Bârlădeanu (Federația Română de scrimă) vicecampioană olimpică, Mircea Apolzan (Federația Română de Gimnastică Ritmică) membru în comisia tehnică a Federației Internaționale de Gimnastică Ritmică, George Cosac (Președinte Federația Română de Tenis), Alin Larion prof. univ. dr. (Prodecan Facultatea de Educație Fizică și Sport – Universitatea Ovidius) membru în comitetul executiv al COSR , Florina Cristache (Director Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța), Gigi Pambuca (Federația Română de Lupte), Ilie Floroiu (președinte Consiliu Consultativ CS Farul), Aurelian Arghir (președinte CS Farul), Horia Gheorghe (Asociația Județeană de scrimă), Alexandru Negraru (DJST Constanța), Elena Frîncu (președinte de onoare al CS Victoria Cumpăna), Ion Răuță (directorul CS Victoria Cumpăna). Copiii au primit cu bucurie inaugurarea noilor spații de pregătire.

În cadrul festivității, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, le-a dat asigurări tuturor sportivilor și antrenorilor, ambasadorilor comunei, de tot sprijinul în activitatea pe care o desfășoară.
„Activitatea noastră de astăzi (n.r. vineri) este dedicată sportului cumpănean și am denumit-o, simplu și cu suflet, «Am revenit acasă», în prima sală de sport a comunei Cumpăna, inaugurată în 2004. Parcă mai ieri a fost 12 martie 2004. Această sală a deschis drumul activităților sportive, dar și înființării asociației sportive. A reprezentat pentru noi deschiderea viitorului pentru sport, un mod de viață la Cumpăna. Sportul este cel care a adunat oameni de valoare lângă noi. Depunem eforturi pentru ca fiecare ramură sportivă să fie bine reprezentată, iar copiii noștri talentați să se poată antrena pentru performanță. Mulțumesc tuturor celor prezenți pentru sprijin și implicare. Le vom fi mereu alături sportivilor de la Cumpăna și tuturor celor care fac performanță. Ne mândrim cu ei și le suntem recunoscători pentru dăruirea, pasiunea și dragostea pentru sport“, a spus primarul comunei Cumpăna, Marian Gâju.

Pe de altă parte, o noutate este că după orele de antrenament ale sportivilor, aceste spații pot fi folosite și de locuitorii comunei care doresc să practice aceste sporturi sub supravegherea profesorilor antrenori.

Cu ocazia evenimentului, s-a desfășurat, pentru prima dată în România, și o demonstrație de scrimă în scaun cu rotile, existând posibilitatea ca, pe viitor, să se poată pregăti la scrimă, în sala de sport „Victoria Cumpăna“, și persoane cu dizabilități, în fotoliu rulant. Aceasta cu atât mai mult cu cât antrenorul secției de scrimă a clubului, Sebastian Bezem, este singurul antrenor din România specializat pe scrimă în fotoliu rulant. Sebastian Bezem este și arbitru international, el fiind prezent în această calitate și la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei