Primăria Mangalia recompensează cetățenii de onoare ai orașului

de Mircea GHIȚĂ Vineri, 01 Iulie 2022 453
Consilierii locali din Mangalia, reuniţi joi, în cadrul unei şedinţe ordinare, au adoptat mai multe proiecte de hotărâre cu caracter administrativ și social. Printre cele mai importante proiecte s-a aflat și cel privind atribuirea unor loturi de teren personalităților locale care au primit titlul de „Cetățean de Onoare”, conform unei alte hotărâri a Consiliului Local. Această distincție a fost oferită de primarul Cristian Radu, în semn de prețuire și recunoștință pentru contribuția remarcabilă a elitelor locale, care au avut o activitate notabilă în plan cultural-artistic, publicistic, literar, istoric, științific, etc.
 
„Fiecare țară, județ sau oraș are oameni valoroși, care se evidențiază prin creațiile lor în diferite domenii de activitate. În urmă cu doi ani, am decis să acord înalta distincție unui număr de nouă personalități ale Mangaliei, care, de-a lungul carierei dumnealor, au făcut numele orașului cunoscut în lume. Poate este prea puțin pentru meritele deosebite, însă sunt sigur că primesc cu onoare recunoștința noastră, a comunității locale. Vom acorda aceleași distincții și altor valori ale orașului, fie că sunt la început de drum sau deja și-au confirmat activitatea”, a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu.
 
Edilul a reiterat faptul că municipalitatea susține accesul la educație și la activități cultural-recreative în beneficiul elevilor și tinerilor orașului, prin înființarea de spații culturale închise sau în aer liber. „Accesul copiilor la educație este pe primul plan. Dorim să dezvoltăm și mai mult infrastructura cultural-sportivă, de aceea, alocăm resurse pentru modernizarea Casei de Cultură, a grădinilor de vară, stadionului municipal sau pentru construirea de cluburi sportive, cu bazine de înot și terenuri de sport multifuncționale, precum și spații de joacă pentru cei mici. Toate aceste proiecte au sustenabilitate și se află în diferite etape de implementare și execuție”, a mai subliniat Cristian Radu. Tot la capitolul educație, în aceeași ședință, consilierii locali au aprobat numărul și cuantumul burselor acordate elevilor din învățământul preuniversitar pentru semestrul al II-lea, în anul școlar 2021-2022.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei