Primăria Techirghiol a stabilit taxele şi impozitele. Ce modificări există față de anul trecut

de Mircea GHIȚĂ Luni, 08 Ianuarie 2024 332
În cadrul ultimei şedinţe de Consiliu Local a oraşului Techirghiol, s-a luat hotărârea să se aprobe taxele şi impozitele pentru anul 2024.
Primarul oraşului Techirghiol, Iulian Soceanu, a explicat pe larg pentru cetăţenii localităţii pe care o conduce, ce presupune acest lucru.
„În ultima şedinţă a Consiliului Local din anul 2023 au fost aprobate taxele şi impozitele aferente anului 2024. Pe această cale vă aduc la cunostinţă faptul că impozitele pentru anul 2024 au fost indexate conform legii cu indicele de inflație de 13.8%. Începând cu 8 ianuarie se pot achita taxele și impozitele prin următoarele modalități: direct la casieria primăriei, online - prin ghișeul.ro sau prin dispozitivul electronic (INFO CHIOȘC) aflat in sediul primăriei la parter (plata se face doar cu cardul). Cei care vor plăti până pe data de 31 martie vor beneficia de o bonificației de 10%”, a specificat primarul Iulian Soceanu.
Mai mult decât atât, Iulian Soceanu a vorbit şi despre taxa de salubrizare care este una foarte importantă, atât în oraşul Techirghiol, cât şi în toate celelalte localităţi din judeţul Constanţa.
Pentru a veni în ajutorul cetăţenilor, edilul a explicat faptul că primăria din Techirghiol va acorda anumite beneficii pentru unele categorii de persoane din oraş, în ceea ce priveşte taxa de salubrizare.
„Persoanele juridice au obligația să depună raportul de evaluare la 5 ani.
Pentru a evita o supraimpozitare asupra imobilelor îi rog pe cetăţeni să depună rapoartele de evaluare până pe data de 31 martie. Începând cu anul 2024 taxa de habitat devine taxă de salubrizare. Faţă de anul trecut, având în vedere costurile specifice acțiunilor pentru salubrizarea localității, tariful se stabilește la 13.58 lei pe lună/persoană respectiv aproximativ 163 lei/an de persoană.
Beneficiază de facilităţi fiscale la plata taxei de salubrizare mai multe categorii de persoane. În primul rând, este vorba despre pensionarii din oraşul Techirghiol, sau persoanele aflate la vârsta pensionării, a căror pensie nu depăşeşte 2.501 lei. Scutirea se va face în baza unei cereri si a unui cupon de pensie sau a unei adeverinte de venit. Apoi vorbim despre copiii din oraşul Techirghiol, cu vârsta între 0 si 14 ani. Scutirea se va face în baza unei cereri şi a unei copii a certificatului de naştere al minorului/minorilor. Nu plătesc taxa de salubrizare persoanele care au domiciliul în oraşul Techirghiol, dar care fac dovada faptului că nu locuiesc în Techirghiol. Apoi, nu plătesc taxa de salubrizare veteranii de război și văduvele veteranilor de război. De asemenea, nu plătesc taxa de salubrizare persoanele încadrate în grad de handicap grav sau accentuat. Şi nu în ultimul rând, nu plătesc taxa de salubrizare copiii familiilor cu mai mulţi copii care locuiesc la aceeași adresă începând cu al treilea copil în vârstă de până la 14 ani. Doresc pe această cale să vă mulţumesc pentru implicarea privind achitarea taxelor și impozitelor locale în anul 2023, procentul de încasare fiind de 82%”, a concluzionat Iulian Soceanu.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei