Primarul Ancuța Belu înființează "Sfatul Bătrânilor" în comuna Mihail Kogălniceanu

de Carmen MOCANU Miercuri, 05 Iunie 2013 657
Primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu, apreciază înțelepciunea bătrânească și spune că are nevoie de astfel de oameni alături de ea în administrația publică locală pentru că, întotdeauna mai are ceva de învățat.
"Înțelepciunea unui popor bimilenar așa cum este cel român, se găsește, cel mai bine concentrată în proverbe și zicători. Iar limba română abundă în proverbe și zicători legate de bătrâni și înțelepciunea acestora. Încă cu mult înainte ca oamenii să trăiască în forme organizate, indiferent care au fost acestea, a existat o instituție respectată și apreciată de toată lumea, numită Sfatul Bătrânilor unde, se discutau cele mai importante probleme și se luau decizii. Pornind de la această idee, și bazându-ne pe faptul că în localitatea Mihail Kogălniceanu trăiesc încă foarte mulți bătrâni care mai au un cuvânt important de spus, considerăm că este oportun să se reia tradiția și să se fructifice această comoară, astfel încât cele mai bune idei să fie cunoscute și folosite în societate", a spus primarul Ancuța Belu.
Drept urmare, s-a luat decizia ca, începând din data de 5 iunie 2013, orele16.00, să se organizeze "Sfatul Bătrânilor" eveniment ce este deschis tuturor persoanelor din Mihai Kogălniceanu care cred că au ceva bun de spus.
"Întâlnirea bătrânilor din comună cu reprezentanții administrației publice locale va avea loc periodic, și se va desfășura în incinta Primăriei din Mihail Kogălniceanu. La întâlnire sunt invitați bătrâni din toate zonele comunei, încercându-se acoperirea unei arii cât mai largi de pregătiri și profesii, astfel încât contribuția bătrânilor să fie cât mai vastă. În schimb, le promitem bătrânilor o tribună a bunului simț de la care să se poată face auziți și de unde cei mai înțelepți locuitori ai comunei să împărtășească din experiența lor, într-un dialog deschis și onest, asigurându-i totodată de tot respectul și atenția cuvenită", a precizat Ancuța Belu.
Taguri

Comentează știrea

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
pitulice
5 iunie 2013
vai capul meu

asa a taiai si pufta padurea...a stat la sfat ,ca un om batran cu beluta....mare ti-e gradina Doamne

unu
5 iunie 2013
asta mai lipsea...

Pai,singurele "sfaturi" pe care le pot da batranii ar fi:cresterea pomenilor date de primarie,ridicarea a inca vreo 2,3 sau 4 biserici,retrocedarea a cat mai multe ha teren(chiar si daca nu este cazul),abonament gratuit pe RATC(decontat din banii comunitatii,bineinteles),retete gratuite,permanent(diferenta urmand a fi suportata,ati ghicit,tot din bugetul local),etc.,etc. Hai,Ancuto,mai taie din ideile astea nastrusnice,da-le dreaqu!

Liviu Chilian
7 iunie 2013
Neroada bizidcului!

D'le, sunt nebuni in Nebunistanul-Rromarlanesc, ce sparg chiar si tiparul Nebunistanezului contemporan! Tziganca'asta- Moldoveanca greco-tziganizata este doar un 'ezemplu' - auzi la ea, sa guitze ca o...liberabiata model, locotenet fidel al Gagautzului liberabiat-suprem, recte Krin Antonovescu, vrea sa asculte sfatul batranilor...ultraconservatori. Cat e el de conservacioara, psihopat-sociopatul securist-ceausist Danski Voikolevski-Antene n'a gandit sa infiinteze 'sfatul batranilor'. Smintit'asta "primar" imi aminteste de o anume Dorina Lungu, liberala ce a actionat pe timpul "guvernarii" lui Athanasiadis-"Tariceanu", al treilea pe lista celor mai nebuni Greco-Tzigani, dupa Behehek.lis si Dinu Paturiciu - nebuna Dorina era in 'charge' cu retrocedarile. In Piatra, a pus ochii de sak.l pe o bucata de pamant de 5 hectare pe care le'a retrocedat unui var din judetul Tulcea, domiciliat in Canara, in contul pamantului pe care criminalul l'ar fi avut in acel judet. Imediat cum a inhatat pamantul satenilor din Piatra, banditul l'a vandut, "legal", unui mafiot Italian - da!, ati citit bine - un mafiot Italian(???) Pacat de fostul bobor Roman! Cu asa...servitori politicastri, va iesi din istorie cu mult mai curand decat SALIVEAZA Zsidanii, Tziganii si Magharii, cei mai cumpliti dusmani ai Romanilor!

vasile
23 iulie 2013
problema mare

Ma-i oameni buni ce sa ne mai ascundem dupa deget, bine ne face!! SI CAND SPUN LUCRUL ASTA , MA GANDESC LA "JMECHERII" CARE S-AU BUCURAT PT. 400 LEI LA VOTARE. A VENIT ZIUA SA DAM INAPOI BANII INVESTITI CU VOTURILE. INCEPE DISTRACTIA IN COMUNA NOASTRA. ASA primar, asa consilieri, vai de poola noastra. Felicitari Romania !

aa
17 august 2013
aa

aaaa

diana
17 august 2013
praf in ochi

ai alocat aprox. un miliard pt dezinsectia comunei..nu te mai saturi de furat!!! cati bani ai bagat pt aceasta dezinsectie si cati ti-ai oprit in buzunar? comuna e plina de tot felul de insecte!!!

diana
17 august 2013
caratana

si ce tot il pupi in cur pe caratana(pufta)? de ce crezi ca a stat fisu cu mana in ghips? din cauza bataii primite de la tasu ca ti-a spart casa..buna inscenare din partea ta/voastra

diana
17 august 2013
padurea

sfatul lui pufta si a pol. rurale(marian) NU a batranilor...rectifica!

cristina
5 septembrie 2013
sfatul lui pufta

daca ai face corect acest sfat nu le`ai da moca telefoane mobile incarcate lunar de primarie. la ce le trb telefoane mobile la mosi, sa ii sune moartea? Ii momesti cu ce poti pt a te da mare ca sunt multi batrani senili la aceste sedinte? Ei se vand si pt o galeata..ar trb sa apara si in articol ca le dai tel moca plus incarcare in fiecare luna...ce faci tu este de fatada..aici nu te poate controla puscariasul de pufta

da ce mai conteaza?
5 septembrie 2013
zile...

asta cu sfatu batranilor nu-i nimic.....se fac zilele comunei....ne costa 1 miliard...bani alocati din bugetul local, aprobati de consilierii stimabilei dne ancuta...si suplimentar maicerem si niste sponsorizari la societati....ca doar ne canta carmen serban, nu????? facem titluri executorii ca sa adunam bani la bugetul local pe care-icheltuim pe manele...cantec joc si voie buna ca avem tot ce ne trebuie fratilor!!!

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei