Primarul Tulcei, Constantin Hogea, nu poate justifica peste 77.000 de euro

de Carmen MOCANU Miercuri, 07 Noiembrie 2012 249
Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, nu poate justifica peste 77.000 de euro, bani cu care și-a achiziționat un imobil și un spațiu de producție. În consecință, Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Constanța. 

Potrivit unui comunicat al Agenției Naționale de Integritate (ANI), în urma procedurilor de evaluare, s-a constatat existența unei diferențe semnificative, în cuantum de 328.770,55 de lei (aproximativ 77.190 de euro), între averea dobândită și veniturile realizate de către Constantin Hogea.
Hogea exercită, în prezent, al treilea mandat consecutiv de primar al municipiului Tulcea, fiind validat în funcție la data de 16 iunie 2012.
În luna ianuarie 2009, respectiv ianuarie 2011, Hogea a dobândit împreună cu Valeria Hogea, soția acestuia, un imobil în Tulcea și un spațiu de producție pentru suma totală de 328.770,55 lei. La data efectuării tranzacțiilor imobiliare nu au fost identificate solduri contabile în conturile bancare deținute de familia Hogea, care să ateste fonduri necesare efectuării acestor tranzacții.
Astfel, ANI a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Constanța, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la averea dobândită și veniturile realizate de către Constantin Hogea, în perioada exercitării funcției publice.
Potrivit legii, persoana a cărei declarație de avere a fost supusă evaluării, fiind identificate diferențe semnificative, este considerată incompatibilă. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei