Procedurile pentru construirea unui nou acvariu la Constanţa, în atenția consilierilor județeni

de Mircea GHIȚĂ Joi, 30 Martie 2023 710
Consilierii judeţeni din Constanţa sunt convocaţi în şedinţă ordinară pentru vineri, 31 martie, cu începere de la ora 13:00. Pe ordinea de zi sunt 17 proiecte de hotărâre care urmează să fie analizate şi apoi votate de către aceştia.
Aşa cum se ştie încă de ceva timp, în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa se va construi un nou acvariu care se va ridica la cele mai înalte standarde. Astfel, pe ordinea de zi se află proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza SF/DALI aferenți proiectului Construirea, organizarea și dotarea unui nou Acvariu în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.
Pe de altă parte, cum în Constanţa există multe cazuri sociale destul de grave, instituţiile care se ocupă de acestea trebuie să fie puse la punct din toate punctele de vedere. În acest sens, pe ordinea de zi, se află şi proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al Serviciului Social cu Cazare Casă de Tip Familial Callatis din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.
Consilierii judeţeni vor vota, de asemenea, în cadrul şedinţei şi proiectul de hotărâre privind modificarea listei de investiții pe anul 2023 pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei Constanța.
Bugetul judeţului Constanţa trebuie foarte bine analizat în fiecare an, astfel că aleșii județeni vot vota şi proiectul de hotărâre privind aprobarea contului anual de execuție al bugetului local al județului Constanta și al instituțiilor și serviciilor publice finanțate integral sau parțial din bugetul local și a situațiilor financiare la 31.12.2022.
Lăcaşele de cult din judeţul Constanţa sunt și ele în atenţia aleşilor judeţeni iar aceştia vor vota în cadrul şedinţei de vineri şi proiectul de hotărâre privind suplimentarea numărului total de contribuții pentru personalul neclerical angajat în unitățile de cult la nivelul județului Constanța.
Mai există şi două proiecte de hotărâre care implică Muzeul de Artă Constanţa. Unul dintre ele este proiectul de hotărâre privind modificarea Regulamentului de Organizare și Funcționare pentru Muzeul de Artă Constanța, iar celălalt este proiectul de hotărâre privind modificarea Organigramei și a Statului de funcții, pentru Muzeul de Artă Constanța.
Programul de transport public judeţean trebuie şi el actualizat, astfel că aleşii judeţeni vor vota şi proiectul de hotărâre privind actualizarea programului de transport public județean de persoane prin curse regulate 2022-2028 aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean nr.210/2021.
La Agigea, în incinta Spitalului Dermato-Venerice, există mai multe bunuri imobile pe care Consiliul Judeţean Constanţa vrea să le desfiinţeze şi pentru ca acest lucru să se întâmple, se va vota proiectul de hotărâre privind aprobarea trecerii unor bunuri imobile aferente Spitalului Dermato-Venerice situate în strada Sudului nr.8, comuna Agigea, județul Constanța, din domeniul public al județului Constanța în domeniul privat al județului Constanța în vederea desființării acestora.
Un ultim proiect important aflat pe ordinea de zi este proiectul de hotărâre privind declanșarea procedurii de expropriere pentru cauză de utilitate publică de interes județean pentru terenurile aferente „Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în aria de operare a SC RAJA SA Constanța în perioada 2014-2020”.
Şedinţa de vineri se va desfăşura în format fizic, în „Sala Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei