Proiect la Guvern. Bărbaţii între 18 şi 60 de ani, rezervă generală în caz de război

de Mircea GHIȚĂ Miercuri, 09 Martie 2022 2859
„Guvernul va face modificări legislative care să permită măsuri rapide în contextul războiului din Ucraina”, a anunțat luni ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu. Surse guvernamentale au precizat că un proiect de lege în acest sens este pe circuitul de avizare, iar forma finală va fi pusă în transparență publică.
Potrivit draftului de act normativ CSAT poate impune situația de criză, la propunerea ministrului Apărării, iar una dintre prevederi este că rezerva generală în caz de stare de asediu, de mobilizare sau de război va fi formată din toți bărbații români cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani.
O altă prevedere din proiect este că cetățenii cu obligații în îndeplinirea îndatoririlor militare sunt cei care îndeplinesc serviciul militar activ sau în rezervă, cei încorporabili, adică între 20 și 35 de ani, dar și bărbații cu vârste între 35 și 63 de ani, spune sursa citată.
Situația de criză este definită drept situația în care societatea se confruntă cu mari dificultăți generate de incidente pe teritoriul național, la nivel regional sau internațional sau de amenințări, riscuri și vulnerabilități care perturbă sau amenință condițiile de viață sau stabilitatea politică, economică și socială.

Taguri

Comentează știrea

cetatean roman
28 aprilie 2022
chemare la oaste

Dragostea pentru patrie tot prin stomac trece doamnelor / domnilor din parlament . Sa iesim la lupta cu totii in linia intai cot la cot cu parlamentarii care s-au gandit sa scoata in fata plebea la lupta pana la 63 de ani . Mai puneti ceva in cos daca vreti sa luptam ,cu stomacul lipit de sira spinarii si plini de datorii credeti ca vor fi eroi ? De unde bani ? Mai vindeti din terenurile si vilele care va prisosesc si mai ales donati salariile domniilor voastre pe 10 ani pentru armata ! Asta DA dragoste de patrie !

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei