Proiectul privind interzicerea accesului minorilor în localuri a fost respins de Senat

de Alexandra BĂLAN Marţi, 17 Mai 2011 159
Proiectul deputatului PDL Cezar Preda, privind interzicerea accesului minorilor în localuri de duminică până joi după ora 21, a fost respins de plenul Senatului. Raportul de respingere al Comi-siei pentru drepturilor omului a fost adoptat cu 60 de voturi "pentru", 34 "împotrivă" și o abținere.
Proiectul lui Preda propune interzicerea accesului minorilor în localurile publice între zilele de duminică și joi, inclusiv, după ora 21.00, pe perioada celor două semestre școlare, dacă nu sunt însoțiți de părinți sau reprezentanți legali.
Senatorii din Comisia pentru drepturile omului, care au întocmit un raport comun cu Comisia pentru muncă, familie și protecție socială, au respins inițiativa, explicând că astfel de reglementări nu pot fi făcute prin lege, deoarece ar fi neconstituționale.
Potrivit propunerii democrat-liberalului, scopul legii este instituirea unor măsuri de protecție a minorilor "care să contribuie la dezvoltarea fizică și morală a acestora". Pentru aplicarea legii, responsabilii localurilor vor trebui să asigure verificarea vârstei consumatorilor la intrarea în incintă. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage amenzi între 500 și 1.500 de lei, aplicate proprietarilor, care riscă și închiderea temporară a activității sau retragerea autorizației.
Deputatul PDL justifică inițiativa prin faptul că minorii trebuie protejați de expunerea la o viață nesănătoasă, atât din punct de vedere fizic, cât și mental, astfel încât aceștia să se poată concentra pe un program de viață sănătos, care include odihna și desfășurarea unor activități benefice dezvoltării.           
Preda precizează că inițiativa a fost depusă după "numeroase sesizări" primite din partea părinților, profesorilor și cadrelor medicale.          
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei