Deputatul Mihai Lupu: "PSD, în frunte cu Victor Ponta, desfășoară o adevărată campanie anti-Justiție"

de Carmen MOCANU Vineri, 05 Iunie 2015 131
Deputatul liberal Mihai Lupu consideră că, în ultima perioadă, PSD și-a întețit asaltul împotriva Justiției și acțiunilor de combatere a corupției pentru a promova modi-ficări legislative favorabile politicienilor suspecți de corupție și pentru ca Victor Ponta să-și protejeze apropiații și prietenii. 

"Scopul nedeclarat al acestor demersuri este de a perima ideea de luptă împotriva corupției astfel încât să se ajungă la o atitudine permisivă a societății față de actele de corupție. În mod voit, abuziv și neconstituțional, premierul Victor Ponta pune interesele sale și ale partidului mai presus de interesele României pentru a-și păstra pu-terea și a proteja corupția din partid", a declarat deputatul Mihai Lupu. El a adăugat că PNL condamnă acțiunile recente ale PSD și ale lui Călin Popescu Tăriceanu, privind șefii ÎCCJ și DNA, consi-derând că acestea fac parte din lungul șir de încercări de dis-creditare și destabilizare a sistemului judiciar românesc și nu sunt altceva decât o încălcare flagrantă a principiului constituțional privind separația puterilor în stat. 

"Este momentul ca majoritatea parlamentară, controlată de Victor Ponta, să înțeleagă acest simplu principiu, să înceteze cu această atitudine anti-democratică și să arate respect față de deciziile instanțelor, față de normele statului de drept și regulile democratice, față de drepturile fundamentale și mai ales față de cetățeni. PNL cere prim-ministrului Victor Ponta să nu protejeze corupția și să nu să se substituie instituțiilor care reglementează buna funcționare a justiției. Victor Ponta trebuie să-și asume responsabilitatea funcției pe care o ocupă și să se abțină de la orice fel de ingerință în actul de justiție și orice declarație iresponsabilă care face rău României", a mai spus Mihai Lupu.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei