Regele Mihai, în Parlament

de Alexandra BĂLAN Marţi, 20 Septembrie 2011 352
Regele Mihai va fi invitat în Parlament pe 25 octombrie, când împlinește 90 de ani. Invitația a fost făcută de PNL. Dacă, inițial, PDL s-a opus venirii Regelui în Parlament, se pare că aleșii democrat-liberali s-au răzgândit, propunerea fiind îmbrățișată, într-un final, de 203 parlamentari.
Parlamentul a aprobat, astăzi, propunerea liberalilor de a-l invita pe Regele Mihai, pe 25 octombrie, într-o ședință solemnă a Legislativului.
Decizia a fost luată cu 203 voturi "pentru", 3 "împotrivă" și 46 de abțineri.
Propunerea ca fostul suveran să se adreseze plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului în ziua în care aniversează 90 de ani a venit din partea liberalilor, însă PDL a respins-o.
Ulterior, se pare că aleșii din PDL s-au răzgândit. Prima voce democrat-liberală care a sărit în apărarea Regelui a fost cea a vicepreședintelui PDL Theodor Paleologu, cel care le-a bătut obrazul colegilor săi.
"Fac apel către colegii din grup să voteze și ei pentru invitarea Regelui Mihai. Este o chestiune de obraz, motivul invocat că Regele Mihai nu ar fi șef de stat nu ține", a spus, marți, Paleologu. Apoi a continuat, apreciind că invitarea Regelui în Parlament este "o chestiune de obraz, de întâlnire cu istoria noastră".
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei