"Regionalizarea trebuie făcută pe principii economice, nu etnice"

de Carmen MOCANU Miercuri, 28 Noiembrie 2012 204
Ministrul Mircea Dușa a declarat, ieri, că regionalizarea trebuie făcută pe principii economice, și nu etnice, precizând că, în opinia lui, este o jignire la adresa românilor, în special a celor din Harghita și Covansa, să faci campanie electorală vorbind de autonomia Ținutului Secuiesc. 
"Regionalizarea trebuie să se facă doar pe principii economice, nu pe principii etnice și nici de o culoare. Cei care, în acest moment, își fac campanie electorală numai pe teoreme autonomiste și pe acea teoremă a Ținutului Secuiesc nu au argumente în acest sens și cred că este chiar o jignire la adresa românilor, în mod special la adresa românilor din Harghita și Covasna, să nu vorbim de obiective electorale, ci să vorbim de autonomia Ținutului Secuiesc", a spus ministrul Administrației și Internelor. 
Potrivit lui Dușa, sloganuri cum ar fi cel despre autonomia Ținutului Secuiesc nu își mai au locul în 2012. 
"Aceste sloganuri nu își mai au locul în 2012. Cei care folosesc aceste elemente de campanie electorală ar trebui să fie mult mai serioși și să nu mai învrăjbească românii cu maghiarii care trăiesc în cele două județe, în bună înțelegere", a mai spus Dușa. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei