România a intensificat contactele cu autoritățile olandeze

de Carmen MOCANU Miercuri, 16 Mai 2012 214
România a intensificat contactele cu autoritățile olandeze pentru obținerea unei decizii favorabile privind aderarea țării la spațiul Schengen în septembrie 2012, a declarat, astăzi, ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, la Reuniunea consilierilor economici din rețeaua de reprezentare externă a Ministerului Economiei.

"O prioritate în plan extern este aderarea la spațiul Schengen. Dorim o decizie favorabilă în septembrie 2012. Suntem în contact mai strâns cu autoritățile olandeze și vom avea discuții cu miniștrii, chiar dacă demisionari', a afirmat Andrei Marga. 

Potrivit Agerpres, el a mai precizat că România va intensifica promovarea accesului forței de muncă pe piețele libere din statele membre ale Uniunii Europene. 'Priorități pentru perioada următoare sunt valorificarea strategiei Uniunii Europene privind regiunea Dunării, precum și consolidarea și dezvoltarea parteneriatelor bilaterale ale României. MAE și MECMA își asumă rolul de realizator de parteneriate', a precizat Marga. 

În relația cu partenerii europeni, ministrul Afacerilor Externe a adăugat că România va continua parteneriatele cu Franța, Polonia, Ungaria, Marea Britanie și va urmări extinderea cooperării cu Germania, Italia și țările nordice. 'Punem în valoare parteneriatul cu Turcia și intrăm într-un parteneriat strategic efectiv cu Israelul', a menționat ministrul Afacerilor Externe. 

Totodată, oficialul a adăugat că România va continua parteneriatul pentru modernizare cu Rusia și va colabora cu Ucraina pe domeniile transporturi și energie. 

Evenimentul reunește toți membrii Birourilor de Reprezentare Comercial - Economică, care își desfășoară activitatea în peste 60 de țări.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei