S-a început turnarea fundației la blocul ANL din comuna Mihail Kogălniceanu

de Mircea GHIȚĂ Luni, 01 Aprilie 2024 821
La Mihail Kogălniceanu a început construcția unui bloc de tip ANL pentru tineri, destinate închirierii, a anunțat Ancuța Belu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu.
Imobilul va fi amplasat pe strada Stejarului și cuprinde 16 unități locative iar valoarea contractului este de 6.110.143 de lei. Prima etapă a proiectului vizează construirea a 16 unități locative, pe un tronson, clădirea urmând a avea un regim de înălțime P+3E. Suprafața terenului pe care se va construi blocul ANL este de 4.101 mp, iar amprenta blocului va fi de 313,09 mp. Prin Programul de „Dezvoltare al sistemului de locuințe în România” și strategia M.D.L.P.A. privind construcţia de locuințe se urmărește îmbunătățirea condițiilor de locuire, dar și acoperirea cererii de locuințe existente în această etapă.
Implementarea acestui proiect este necesară pentru a contribui la obiectivele de dezvoltare ale comunei Mihail Kogălniceanu, printre care îmbunătățirea condițiilor de locuire, îmbunătățirea calității și aspectului infrastructurii publice și creșterea calității vieții pentru tinerii din localitatea Mihail Kogălniceanu, oferindu-le acestora condiții decente de locuire, putând astfel să își aloce resursele financiare pentru pregatirea și dezvoltarea compețentelor profesionale.
Oportunitatea investiției este dată de Programul de construcţii locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, ce se adresează persoanelor cu vârsta până în 35 de ani la data repartiţiei, care nu au resurse financiare suficiente pentru a-şi închiria sau achiziţiona o locuinţă în condiţiile pieţei, existand în prezent în acest sens un număr de aproximativ 400 cereri din partea acestei categorii de populaţie.
Având în vedere că foarte multe cereri înregistrate la Primăria Mihail Kogalniceanu sunt formulate de către tineri specialişti (din învăţământ, sănătate, etc), repartizarea cu prioritate acestor categorii a locuinţelor finalizate, ar asigura stabilitatea lor, din punct de vedere profesional.
Terenul prezintă acces la rețelele de utilități existente în zonă: energie electrică, gaze naturale, telefonie, apă și canalizare.
Investiţia va fi suportată din bugetul de stat, bugetul local, precum și alte surse legal constituite.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei