Sala Senatului va fi suplimentată cu scaune pentru cei 39 de senatori intrați pe redistribuire

de Carmen MOCANU Miercuri, 12 Decembrie 2012 270
Sala de plen a Senatului va suferi mici modificări în perioada următoare astfel încât toți cei 176 de senatori aleși pentru Legislativul 2012-2016 să își poată desfășura activitatea în cele mai bune condiții, aceștia fiind cu 39 mai mulți decât Legislativul care tocmai se încheie.
Senatul România are o variantă pentru de modificare a spațiului din plen astfel încât să-și poată desfășura activitatea toți cei 176 de senatori din noul Legislativ, 2012-2016, cu 39 mai mulți decât în cel anterior. În legislativul care tocmai se încheie, au fost 137 de senatori, iar în sală erau libere cinci locuri.
Acestor cinci locuri libere li se adaugă cele 26 locuri asezate de o parte și cealaltă a prezidiului rezervat președintelui Senatului și celor doi secretari, aici fiind 13 locuri în partea dreaptă și 13 în partea stângă. Aceste locuri  erau ocupate de obicei de reprezentanți ai Guvernului și de președinții Comisiilor permanente, de unde prezentau punctul de vedere pentru diferite proiecte legislative.
Pentru reprezentanții Guvernului și președinții Comisiilor s-a luat în calcul montarea unor birouri separate în părțile laterale ale sălii de plen.
Acestor 31 de locuri li se mai adăugă încă opt pupitre și scaune pe ultimul rând al sălii, totalul locurilor disponibile ajungând în acest moment exact pentru cei 176 de senatori aleși pentru un mandat de patru ani.Aceste planuri sunt momentan temporare și pot suferi modificări până la forma finală.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei