Primarul Gheorghe Hânsă: "Șapte clădiri de utilitate publică vor fi reabilitate cu fonduri externe"

de Carmen MOCANU Joi, 18 Februarie 2016 326
Administrația publică locală din Cernavodă are planuri mari pentru anul 2016. Pe lista proiectelor cu finanțare externă, de interes pentru comunitate, se află și crearea unui club pentru persoane vârstnice. Prin intermediul acestui program, primăria intenționează reabilitarea clădirii monument a fostei școli nr.1, situată pe strada Canalului, cu destinația de centru de îngrijire și agrement pentru seniorii orașului.
Imobilul va fi prevăzut cu ateliere de lucru, sală de dans, zonă de recreere, spațiu pentru activități de agrement, dar și dotări pentru primire servicii de îngrijire. În prezent, administrația locală pregătește documentația tehnică necesară accesării de fonduri.
"Tot cu finanțare europeană, în anul 2016, va fi demarată reabilitarea a șapte clădiri de utilitate publică, aflate în proprietatea orașului Cernavodă. În proiect sunt incluse unități de învățământ, respectiv, creșe și grădinițe, sediul Poliției Locale, sediul Jandarmeriei și sediul Primăriei, care vor fi reabilitate termic, vor fi reparate acoperișurile și instalațiile interioare", a spus edilul din Cernavodă, Gheorghe Hânsă.
El a mai adăugat că, pe lista proiectelor cu finanțare guvernamentală se află și etapa a treia a extinderii rețelei de termoficare, care prevede construirea a cinci puncte termice în cartierele: Nord, I.D. Chirescu și Cartierul Nou, dar și construcția rețelei de circuite secundare pentru aceste zone. Obiectivul proiectului constă în furnizarea încălzirii și apei calde menajere pentru alte 400 de gospodării din aceste cartiere de case. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei