Se clatină scaunul prefectului Silviu Coşa? "Nu au existat discuţii până în acest moment"

de Mircea GHIȚĂ Marţi, 04 Iulie 2023 943
Rotativa guvernamentală pe scena politică din România a avut loc în urmă cu ceva timp, iar în acest context ar trebui cât de curând să aibă loc mai multe schimbări. Vorbim aici inclusiv de schimbarea prefecţilor din toată ţara, iar acest caz este, evident, valabil şi în judeţul Constanţa.
După ce a avut loc această rotativă, Silviu Coşa, prefectul judeţului Constanţa, ar trebui să aibă zilele numărate în funcţia pe care o deţine. Chiar şi aşa, prefectul a recunoscut într-o declaraţie oferită exclusiv ziarului „Cuget Liber“ că nu ştie exact când va fi nevoit să părăsească scaunul pe care îl ocupă.
Silviu Coşa a explicat că PNL îşi va păstra limita de onestitate atât timp cât se va afla la guvernare şi va continua linia pe care a mers Guvernul Nicolae Ciucă, în ceea ce priveşte investiţiile.
Mai mult decât atât, Silviu Coşa spune că, în ciuda crizelor care au existat în România, PNL a reuşit întotdeauna să se descurce pentru binele românilor.
„Protocolul inițial parafat între cele două partide de guvernare a avut în centrul său un concept bazat pe seriozitate și responsabilitate, pentru că prioritare sunt stabilitatea în societate și reformele economice. Rotativa trebuie văzută din perspectiva unui program de guvernare agreat, care țintește o creștere economică robustă, concept pentru care PNL a militat constant în coaliție. Actualul Guvern nu va face altceva decât să continue ritmurile dezvoltării și de atragere a investițiilor din Guvernul Nicolae Ciucă. Partidul Național Liberal își va păstra linia de onestitate și guvernare în slujba românilor, fapt dovedit în ultimii patru ani, de când și-a asumat guvernarea, în ciuda tuturor crizelor care s-au abătut asupra României, regiunii, continentului și întregii lumi. Până în acest moment, concentrarea Guvernului este pe politicile publice și sociale, discuțiile despre repartizarea prefecților neavându-și locul în momentul de față”, a declarat pentru „Cuget Liber“ prefectul Silviu Coşa.
Reamintim că, în data de 12 iunie a acestui an, fostul premier al României, Nicolae Ciucă, a demisionat, în locul său venind preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.
Demisia sa a fost puţin întârziată din cauza grevei pe care au făcut-o profesorii, însă Nicolae Ciucă a dat atunci asigurări că totul este în regulă, şi începând din acel moment, scaunul său rămâne liber pentru Marcel Ciolacu.
Aşadar, nu este încă destul de clar când vom avea un nou prefect la Constanța, însă cert este că, până la momentul schimbării, Silviu Coşa va continua să îşi facă datoria aşa cum a făcut-o şi până în prezent.
În mod normal, ne-am putea aştepta ca viitorul prefect al judeţului Constanţa să fie din tabăra PSD, însă, aşa cum se întâmplă de cele mai multe ori, nu ştim ce ne va rezerva viitorul.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei