Ședință la CJC. Decizii privind gratuitatea transportului elevilor din județul Constanța

de Carmen MOCANU Vineri, 27 Octombrie 2023 1412
La sediul Palatului Administrativ a avut loc, pe 26 octombrie, o ședință de lucru la care au participat reprezentanți ai CJC, ai IȘJ și operatori de transport.
În cadrul discuțiilor a fost abordat subiectul acordării gratuității elevilor la transport, respectiv obligația unităților de învățământ de a transmite la timp listele cu elevii care beneficiază de gratuitate, precum si eventuale modificări ale acestora și stabilirea celor mai eficiente mecanisme ca elevii beneficiari să intre în posesia abonamentelor (inclusiv prin distribuirea acestora în cadrul unităților de învățământ).
Operatorii de transport au ținut să menționeze că, în cazul în care elevul nu a apucat să ridice abonamentul, pe baza carnetului de elev si după ce a fost regăsit pe listele transmise de către unitatea de învățământ, șoferul i-a permis accesul si transportul gratuit în baza carnetului de elev vizat la zi.
Un alt subiect discutat a fost cel al sumei forfetare pentru elevii care nu pot beneficia de serviciile de transport public județean.
„În acest moment așteptăm răspunsul Ministerului Educației, în vederea stabilirii de către CJC a sumei forfetare, urmând ca aceasta să fie transmisă IȘJ pentru a rezolva si această problemă, în sensul ca elevii domiciliați în localitățile care nu sunt deservite de operatori de transport să poată achita naveta la unitatea de învățământ”, au transmis reprezentanții CJC Constanța.
În plus, au fost discutate problemele semnalate de elevi, în special de cei care circulă pe ruta Valu lui Traian – Constanța.
„Este o situație care a apărut din cauza faptului că acest segment de drum este asigurat de un transportator pe o grupă de trasee și este prins și pe o grupă de trasee care este neatribuită și pentru care licitația este în desfășurare. Astfel, există o presiune pe singurul operator de transport licențiat, urmând ca după atribuirea grupei trei de trasee să existe mai multe autobuze pe această rută și cu o frecvență mai mare a curselor. Totuși, operatorul de transport a înțeles situația și a dublat capacitatea de transport la orele de vârf”, au explicat reprezentanții Consiliul Județean Constanța.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei