Șefa Comisiei Europene l-a mustrat pe Orban pentru remarcile sale rasiste

de Cuget Liber Duminică, 31 Iulie 2022 227
Președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, a spus că Ungaria, la fel ca toate statele membre UE, s-a angajat să adere la valori comune, comentând ultimele declarații scandaloase ale premierului ungar Viktor Orban, potrivit Antena3.ro
„Discuțiile politice fac parte din viața democratică, iar valorile care sunt aprobate și acceptate în comun trebuie să stea la baza lor. Valorile comune sunt consacrate în tratatele europene și internaționale, în special în Declarația Universală a Drepturilor Omului, Convenția Europeană a Drepturilor Omului și Carta Drepturilor Fundamentale a UE. Cu toții am promis să le susținem și să le protejăm", a spus ea.
"Discriminarea rasială este călcarea în picioare a acestor valori. Uniunea Europeană este construită pe egalitate, toleranță, corectitudine și fair-play", a adăugat președintele Comisiei Europene.
Anterior s-a aflat că 53 de europarlamentari au făcut apel la președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, cu o cerere de convocare a unei sesiuni de urgență pentru a discuta declarațiile lui Viktor Orban.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei