Senatorii au un proiect de lege pentru extinderea cimitirelor

de Carmen MOCANU Luni, 05 Octombrie 2015 105
Autorizația de construire pentru extinderea cimitirelor cu suprafețe de teren limitrofe ar putea să nu mai fie necesară, potrivit unui proiect de lege depus pentru dezbatere la Senat, de către șapte parlamentari, majoritatea PSD.
Proiectul de modificare a Legii 102/2014 privind cimitirele, crematoriile umane și serviciile funerare prevede că "nu este necesară obținerea autorizației de construire pentru extinderea cimitirelor cu suprafețe de teren limitrofe, pentru executarea însemnelor, a bordurilor sau a împrejmuirilor locurilor de înhumare, pentru realizarea de obeliscuri sau a altor lucrări de artă plastică din cimitir".
Inițiatorii arată în expunerea de motive a proiectului de lege că persoanele juridice care au în posesie cimitire din România se confruntă, în acest moment, cu o situație deosebit de delicată, generată de imposibilitatea găsirii unor soluții de extindere a cimitirelor din localitate, "în absența unui sprijin nemijlocit".
În România, cimitirele se află în proprietatea publică a statului, a cultelor religioase legal recunoscute sau a unităților locale de cult/biserici, în cazul cimitirelor confesionale, în proprietatea operatorilor economici, asociațiilor și fundațiilor, cât și în proprietatea unui alt stat, cu respectarea tratatelor la care România este parte.
În zona rurală, care cuprinde aproximativ 13.000 de sate, cimitirele sunt preponderent în proprietatea administrațiilor publice locale. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei