Senatorul Gigi Chiru, reales președinte al PDL Constanța

de Carmen MOCANU Sâmbătă, 16 Februarie 2013 717
Democrat-liberalii constănțeni s-au reunit, vineri, de la ora 16.00, la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța pen-tru a-și alege o nouă conducere.
Consiliul de Coordonare Județean al PDL Constanța a adunat aproximativ 400 de delegați din tot județul, dar și invitați de la Centru.
Din conducerea centrală a partidului a lipsit actualul președinte Vasile Blaga. În schimb, au fost prezenți Cezar Preda și Costică Canacheu.
După discursurile susținute de liderii partidului, cei prezenți au trecut la operațiunea de votare pentru toate funcțiile, mai exact de la președinte la secretar executiv.
Dacă în urmă cu doi ani, atunci când au avut loc ultimele alegeri la PDL Constanța exista acea emoție printre candidați deoarece în competiție intraseră mult mai mulți membri de partid, de această dată, mai toată lumea a fost relaxată. Motivul a fost dat de faptul că nu a existat concurență printre democrat-liberalii constănțeni.
Ales în urmă cu doi ani la con-ducerea filialei de la malul mării, Gigi Chiru a spus că actualele alegerile de la PDL Constanța au loc în contextul reformării partidului la nivelul tuturor organizațiilor din țară, dar și la nivel național. De altfel, în luna martie este preconizată și Convenția Națională a PDL, moment în care se va alege noua conducere centrală a partidului.
Revenind pe plan local, se poate spune că președinte al PDL Constanța a fost reales tot senatorul Gigi Chiru. De altfel, dacă ar fi să facem o comparație cu situația de acum doi ani când Chiru era plin de emoție, mai ales atunci când a ajuns în turul doi cu fostul director de la ANR, Paul Brânză, de această dată, el a fost relaxat de la început și până la sfârșit știind că nu are adversar. În final, Chiru a fost reconfirmat pe funcție de pedeliștii din județ.
Totodată, consilierul local Iustin Fabian Roman și primarul comunei Poarta-Albă, Vasile Delicoti, au fost aleși prim-vicepreședinți.
Reamintim că oameni importanți din partid cum ar fi foștii deputați Constantin Chirilă și Zanfir Iorguș, dar și primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, au făcut un pas înapoi și nu și-au mai dorit funcții de conducere. Cu toate acestea, ei vor face parte din viitorul Birou Permanent Județean al PDL Constanța deoarece potrivit statutului, președinții organizațiilor de colegii sunt membri de drept, cum sunt și președinții organizațiilor interne. De altfel, și actualul deputat Florin Gheorghe va face parte din BPJ și va avea rang de vicepreședinte.
Taguri

Comentează știrea

Bere si
16 februarie 2013
Mici

Constanța a fost reales tot senatorul Gigi Chiru ??? de cand locul doi este castigator ?

Părerologul de Constanța
16 februarie 2013
Toporul lui Jiji și buturuga lui Mazăre

Orice om prevăzător,are cu el un topor !"-așa și senatoru Jiji,poartă după el toporul,pentru a demonstra tuturor că,lupta cu USL ul se ascute...cînd de fapt,toporu lu Jiji are coada prea scurtă,este bont în tăiș și s-a și împotmolit voit în buturuga prea mare și prea grea a USL ului..."Cărțile sunt făcute " la Constanța...iar orașul este vândut pe vecie,sau cel puțin pînă la următoarea mișcare socială majoră...ziceam că urbea este vîndută Măscăriciului Șef și PSD ului...PNL,ul este și el pe post de "umplutură" expirată... Iar PDL ul...o mare vrăjeală...care persistă în scamatorii bune de amețit fripturiștii de oseviști,care se adună la comandă și votează ca netoții...

barbu
16 februarie 2013
bravo

felicitari domnule chiru, constanta are nevoie de d-stra

baciu
16 februarie 2013
vox populi

Daca Chiru e machedon, nu are nicio sansa. Machedonii sunt perceputi de catre constanteni ca niste ciocoi care au pus mana pe tot comertul, ca niste oameni primitivi, avizi de putere si bani. Asta e realitatea, sa nu ne mai ascundem dupa deget. Foarte rar am intalnit concitadini cu parere contrara.

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei