Începe Festivalul Olimpic al Tineretului European, la Brașov

de Andrei ALDEA Sâmbătă, 16 Februarie 2013 164
Duminică, în județul Brașov, va debuta Festivalul Olimpic al Tineretului European, care este considerat cea mai importantă competiție polisportivă găzduită de România după Jocurile Mondiale Universitare din 1981.
Evenimentul de sub Tâmpa oferă țării noastre șansa să intre în circuitul internațional al marilor competiții sportive. 
FOTE se va desfășura în următoarele locații: Predeal - schi fond și snowboard; Cheile Grădiștei, Fundata - biatlon; Poiana Brașov - schi alpin, patinaj artistic și patinaj viteză; Brașov - hochei; Râșnov, Valea Cărbunării - săriturile cu schiurile. 
România participă cu o delegație de aproximativ 60 sportivi, dar mai pot apărea modificări de ultimă oră. Avem înscriși 8 sportivi la biatlon, 6 la schi alpin, 8 la schi fond, 6 la sărituri cu schiurile, 3 la snowboard, 2 la patinaj artistic, 4 la short track și 20 la hochei pe gheață.
La festivitatea de deschidere va asista și președintele Comitetului Internațional Olimpic, belgianul Jacques Rogge. 
Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Octavian Morariu a declarat, vineri, că își dorește o organizare de cel mai înalt nivel și rezultate cât mai bune pentru sportivii români.
"Îmi doresc ca organizarea să fie perfectă și toți cei care vin în România pentru competiție să plece înapoi cu aprecieri și gânduri bune. Acesta este scopul numărul 1 pentru mine. Din punct de vedere al performanței, îmi doresc să asistăm la rezultate bune din partea sportivilor noștri. Avem șanse bune la sărituri cu schiurile, biatlon și schi fond. Sper ca tinerii noștri sportivi să fie motivați și de faptul că evoluează acasă și concurează pe o infrastructură foarte bună, de care ar trebui să fie mândri. Am două mari gânduri, unul al reușitei competiției în sine și celălalt al performanței tinerilor noștri", a spus Morariu.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei