Senatorul Gigi Chiru: "Tronsonul feroviar de mare viteză Curtici-Constanța este o prioritate"

de Carmen MOCANU Vineri, 18 Martie 2016 129
Senatorul Gigi Chiru a participat timp de trei zile, ca membru al Comisiei pentru transporturi și energie, la o vizită de lucru la Parlamentul European.

Parlamentarul constănțean a participat la întâlniri cu membrii Comisiei de industrie, cercetare si energie, la o ședință a acestei comisii și a avut întrevederi, alături de colegii săi, cu Jerzy Buzek, președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie, cu Violeta Bulc, comisar pentru transporturi și cu Dominique Ristori, director general pentru Energie în cadrul Comisiei Europene.
"Este pentru a doua oară când particip, la Bruxelles, la întâlniri cu membrii Comisiei industrie, cercetare si energie. Concluzia vizitei de lucru a fost că întărirea securității energetice este în interesul tuturor statelor membre ele Uniunii Europene și că, în materie de energie, Europa trebuie să aibă o singură voce. Consider că, având în vedere resursele sale, România, în general, și județul Constanța, în special, trebuie să fie un jucător activ pe piața de energie pe plan regional chiar și european. De asemenea, am discutat cu comisarul european Bulc despre importanța Portului Constanța și legătura acestuia cu Europa prin calea navigabilă Canalul Dunăre-Marea Neagră – Canalul Main-Rin. Doamna Bulc mi-a spus că recunoaște importanța portului nostru și, de asemenea, a subliniat faptul că tronsonul feroviar de mare viteză Curtici-Constanța este o prioritate" a declarat senatorul Gigi Chiru.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei