Sesiune extraordinară pentru Ordonanțele privind pensiile speciale și salariile polițiștilor

de Cuget Liber Marţi, 08 August 2017 243
Camera Deputaților și Senatul au fost convocate în sesiune extraordinară, începând de marți, pentru a fi introduse pe ordinea de zi OUG-urile adoptate vineri, privind pensiile speciale, indemnizațiile pentru creșterea copilului și salariile polițiștilor, scrie realitatea.net

Sesiunea extraordinară este necesară pentru ca OUG-urile adoptate vineri de Guvern să poată intra în vigoare. Aceste ordonanțe de urgență exced legea de abilitare a Guvernului.
Potrivit legii, pentru ca ordonanțele să intre în vigoare în vacanța parlamentară este nevoie de convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în termen de 5 zile de la adoptare.
Guvernul a adoptat, vineri, o ordonanță prin care se plafonează pensiile speciale, care nu mai pot depăși valoarea salariilor aflate în plată în baza cărora s-a calculat pensia, o ordonanță privind plafonarea indemnizațiilor pentru creșterea copilului la 8.500 lei, precum și o OUG prin care au fost mărite salariile polițiștilor cu 10% și cu 15% salariile personalului civil din instituțiile de siguranță națională.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei