Simpozion dedicat lui Spiru Haret, organizat de liberalii constănțeni

de Alexandra BĂLAN Luni, 26 Noiembrie 2012 266
Membrii Fundației Brătianu Constanța au organizat, ieri, un Simpozion cu tema "Spiru Haret - personalitate marcantă a liberalismului românesc". Acțiunea a avut loc în Aula Bibliotecii Județene "I.N. Roman" Constanța și a reunit numeroase personalități din conducerea Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, precum și reprezentanți ai partidelor care formează Uniunea Social Liberală. 
Evenimentul a fost prilejuit de faptul că pe data de 17 decembrie se împlinesc 100 de ani de la moartea lui Spiru Haret, peneliștii constănțeni profitând de acest moment pentru a evoca operele științifice și activitatea profesională a marelui om politic liberal. 
Printre comunicările științifice din program, amintim scurtul istoric al vieții și activității lui Spiru Haret, susținut de prof. Sorina Plopeanu, cel privind activitatea lui Haret ca reformator al învățământului românesc, pregătit de Doina Carp, precum și un material intitulat "Reforma învățământului românesc - prezent și perspectivă" al profesorului Mircea Vrană.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei