"Situația din Marea Neagră se deteriorează". Avertismente ale șefului Statului Major General

de Sorin HULUBEI Luni, 09 Octombrie 2017 281
Șeful Statului Major General, general Nicolae Ciucă, a declarat, la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a NATO, de la București, că în Marea Neagră a văzut recent fapte care confirmă că situația se deteriorează, menționând acțiunile Rusiei, criza din Ucraina, dar și amenințările transnaționale care rezultă din terorism și migrație.
"În Marea Neagră am văzut recent fapte care confirmă că situația se deteriorează, am văzut acțiunile Rusiei, poziția sa militară, cât și criza din Ucraina, fără să uităm amenințările transnaționale rezultând din terorism și migrație. Vedem, de asemenea, rețelele criminale. Toate acestea accentuează presiunea din zonă. Suntem și noi îngrijorați în special de faptul crizei care continuă în Orientul Mijlociu în Balcani, având o zonă de tranzit pentru cei care vor să ajungă în vestul Europei și astfel ne putem confrunta cu atentate. Toate acestea destabilizează regiunea și se pare că toți membrii NATO trebuie să rămână vigilenți", a spus generalul Nicolae Ciucă.
El a adăugat că, la Varșovia, șefii de stat și de guverne au convenit să adopte un plan de măsuri pentru a asigura credibilitatea și apărarea Alianței Nord-Atlantice.
"În același timp au creat o prezență pentru partea de Nord a flancului de Est, aceleași măsuri care să fie adoptate și în partea de Sud. Deci vorbim despre flancul de Est, a fost stabilit în funcție de amenințare un sistem de securitate, astfel încât forțe armate să fie reprezentate în partea de Sud-Est", a mai menționat Nicolae Ciucă.
Potrivit unui comunicat de presă transmis de ambasada SUA după întâlnire, Statele Unite își mențin angajamentul de a asigura apărarea României și a tuturor aliaților NATO.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei