Tone de carne și pește, arse pentru că erau vechi sau stricate

de Andreea PERHAIȚĂ Luni, 07 Decembrie 2015 179
Acțiunile de supraveghere și control desfășurate de către inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, în perioada 23 noiembrie – 4 decembrie 2015, s-au materializat prin verificări la 131 obiective. Este vorba despre șapte restaurante, o pizzerie, o cantină, trei fast food-uri, o unitate tip bistro, două baruri, două snack baruri, 26 laboratoare cofetărie/patiserie, nouă super/hipermarketuri, 11 depozite alimentare, 15 magazine alimentare, o unitate de tăiere, o unitate procesare carne, o măcelărie, șapte centre prelucrare lapte, două centre colectare pește, opt unități fabricare pâine și specialități de panificație, opt depozite semințe consum, două depozite de destinație, două unități reambalare, trei unități morărit, o unitate fabricare vin, două unități fabricare produse zaharoase, o unitate fabricare borș, două unități fabricare apă de masă, o unitate fabricare pufuleți, trei exploatații comerciale, două centre colectare animale vii, două gospodării ale populației.

În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la neîntreținerea în condiții de igienă corespunzătoare a spațiului de depozitare și vestiarelor. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 600 lei. Au fost emise două ordonanțe de suspendare temporară a activității pentru condiții necorespunzătoare de igienă a spațiilor de lucru la două centre prelucrare lapte.

Au fost confiscate și retrase de la vânzare, produse alimentare din categoriile: carne și produse din carne – 6908 kg, lapte și produse lactate – 1988 kg, pește și produse din pește – 2238 kg, ouă – 124 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 107.729 lei. 

Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare.

Taguri

Comentează știrea

garcea
8 decembrie 2015
Patronii de restaurante la puscarie

PATRONII DE RESTAURANTE LA PUSCĂRIE

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei