Traian Băsescu a promulgat majorarea salariilor primarilor

de Cuget Liber Marţi, 18 Martie 2014 85
Președintele Traian Băsescu a promulgat, astăzi, legea de aprobare a OUG 103/2013, prin care, de la 1 iulie 2014, vor fi majorate salariile primarilor, potrivit B1.ro.
Băsescu a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, informează Administrația Prezidențială. 
Legea a fost adoptată în 25 februarie de Camera Deputaților în calitate de for decizional, majorarea salariilor primarilor de la 1 iulie 2014, fiind introdusă printr-un un amendament în acest sens, la propunerea vicepremierului Liviu Dragnea.
Reprezentantul Guvernului a arătat, în plenul Camerei, că nu vor fi alocați bani în plus la buget și că măsura se aplică de la 1 iulie pentru încadrarea în plafonul bugetar.
La consiliile județene nu se va face nicio mărire de salarii, vor crește doar salariile primarilor și ale viceprimarilor de comune.
Potrivit articolelor adoptate de deputați, începând cu data de 1 iulie 2014, pentru funcțiile de demnitate publică alese de la nivelul administrației publice locale, indemnizațiile se stabilesc potrivit Legii cadru 284/2010, respectiv prin înmulțirea coeficienților de ierarhizare prevăzuți cu valoarea de referință de 600 lei.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei