Traian Băsescu, de acord cu încheierea unui nou acord cu FMI

de Carmen MOCANU Luni, 17 Iunie 2013 72
Președintele Traian Băsescu a afirmat, ieri, că este de acord cu încheierea unui nou acord cu Fondul Monetar Internațional. 
"Sunt pentru un nou acord. Faptul că nu cresc salariile și pensiile nu înseamnă că România e în austeritate. Eu aș spune că România a trecut la faza la care drămuiește mai bine banul. Liderii PNL au agreat un acord în timpul Guvernului Tăriceanu și a fost un dezastru. E un argument pentru care liderii PNL să nu se bage", a spus președintele. 
Taguri

Comentează știrea

Hanibal
17 iunie 2013
dar cetatenii ce au de castigat ?

Vrea,nu vrea trebuie sa fie de acord .Nu-si poate lasa aliatii din USL fara fonduri .Este bine sa stim ca FMI joaca rolul de gardian care controleaza accesul la finantele internationale . Abia dupa incheierea unui acord cu acest fond , Banca Mondiala , guvernele tarilor bogate sunt de acord sa acorde un imprumut . Acordul cu FMI implica acceptarea unor conditi greu de suportat de catre tarile in care exista coruptie si instabilitate politica . Cine acorda imprumutul este indreptatit sa puna unele conditii . Interzicerea cheltuielilor peste limitele bugetare stabilite de FMI , face rau sau bine in functie de nivelul coruptiei si incapacitatea de a guverna . Politicianismul romanesc si-a imaginat ca fondurile FMI si BM pot constitui o sursa de imbogatire , de acoperire a cheltuielilor nejustificate , a risipei . Spre deosebire de alte tari , Romania n-a folosit banii imprumutati pentru a investi in invatamant , in sanatate , in infrastructura . De aceea suntem tratati cu atata severitate . Cu sau fara fonduri imprumutate , procesul de imbogatire a unei minoritati va continua in paralel cu saracirea majoritatii populatiei . Ne place sau nu , FMI are un rol important in Romania atata timp cat partidele si guvernele se pot lauda doar cu coruptia si incompetenta .

Solo
17 iunie 2013
Oameni,caini,pisici.....

Autointitulati in mintea lor drept cei mai destepti si cei mai indreptatiti sa faca istorie,cativa derbedei ajunsi sus si din greseala noastra,se considera oameni. Restul,poporul impreuna cu animalele de companie,suntem niste consumatori care doar facem deranj cand vociferam in loc sa multumim ca nu suntem impuscati imediat, in masa si putem muri de foame in timp ceva mai lung.Base cel putin e geniul lumii. Romanii sunt fericiti si stabili ca niste carti proaste,prafuite intr-un pod,pe care nimeni nu le vede.Lasa ca e bine asa,in Romania nu e austeritate ,romanii sunt foarte fericiti pentru ca sunt masochisti si masochistii au drepturi.

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei