Traian Băsescu spune că s-a gândit la demisie în urma arestării fratelui său

de Carmen MOCANU Vineri, 11 Iulie 2014 83
Președintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că a avut și varianta demisiei, în contextul scandalului în care e implicat fratele său, și că a discutat și cu unele instituții ale statului, precizând că o demisie, deși ar fi fost cel mai ușor lucru, nu ar fi dat nicio șansă candidatului dreptei.
"Am avut și această variantă în analiză și nu vă ascund că am discutat-o și cu unele instituții ale statului", a spus Băsescu, întrebat dacă s-a gândit la varianta demisiei după arestarea fratelui său, Mircea Băsescu.
El a precizat că a făcut analiza situației politice actuale, iar efectul demisiei președintelui, în situația actuală, nu ar fi dat nicio șansă candidatului opoziției la alegerile prezidențiale.
Potrivit lui Traian Băsescu, dreapta nu era și nici nu este acum pregătită să intre în cursa prezidențială.
"Am avut în vedere și acest lucru și responsabilitatea mea față de faptul că nu aș fi dat o șansă opoziției. Aș fi fost blamat că nu am avut curajul să spun că asta e legea, că responsabilitatea nu îmi aparține. Aș fi fost blamat de toată dreapta", a arătat Băsescu.
El a menționat că cel mai ușor pentru el ar fi fost gestul demisiei, pentru că ar fi fost considerat un lucru demn, dar reproșul că "a sacrificat dreapta ar fi fost mult mai puternic". 
Taguri

Comentează știrea

ion
10 august 2014
politica

bravo base cat mai esti presedinte bagai la puscarie pa toti romani saraci noi te sustinem antenele lu turnator comunist nenorocit de voiculescu sa dispara

ion
10 august 2014
basescu

noi romani saraci te sustinem

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei