UDMR acceptă reluarea negocierilor pentru noul guvern, chiar dacă au părăsit nervoși ultima ședință. Vezi ce ministere vor

de Madalina PETRESCU Duminică, 21 Mai 2023 189
Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a confirmat vineri seară, că liderii UDMR au plecat nervoși din ultima ședință de coaliție, dar a adăugat că sunt dispuși să revină la masa negocierilor cu PSD și PNL.

“Dacă nu se respectă protocolul inițial, asta are riscuri majore pe termen lung pentru politica din România”, a susținut el.

El a confirmat că, în timpul negocierilor cu PSD și PNL, social-democrații au cerut să rămână cu Transporturile, dar “niciodată nu au spus că ar vrea și Dezvoltarea”, minister dorit în schimb de partidul condus de Nicolae Ciucă.

“Dacă argumentul PSD de a păstra Ministerul Transporturilor a fost pentru că domnul Sorin Grindeanu s-a dovedit un ministru eficient, atunci avem același argument, că trebuie să păstrăm ministrul Dezvoltării, pentru că domnul Cseke Attila a fost un ministru cel puțin la fel de eficient ca domnul Grindeanu”, a afirmat reprezentantul UDMR pentru Libertatea.

“Noi sperăm că în secolul XXI, dacă se semnează un acord politic, atunci se respectă. Iar dacă nu se respectă, asta are riscuri majore pe termen lung pentru politica din România”, a mai punctat el.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei