UDMR poate ieşi de la guvernare. „Nu suntem de acord cu astfel de mutaţii politice”

de Mircea GHIȚĂ Marţi, 09 Mai 2023 290
PNL și PSD susțin că nu vor să le ia celor de la UDMR vreun minister. Uniunea lui Kelemen Hunor insistă că liberalii au pus ochii pe Ministerul Mediului și că vor ieși de la guvernare dacă partenerii de Coaliție nu renunță.
Kelemen Hunor susține că UDMR nu a fost niciodată parte a rotativei ca să renunțe la ministere și, după o discuțe cu Marcel Ciolacu, spune că Uniunea își va păstra portofoliile.
„Acordul este semnat și trebuie respectat. Trag concluzia că se va respecta acordul”, a declarat el.
Anterior declarațiilor lui Kelemen, liderul deputaților UDMR Csoma Botond a insistat că lucrurile sunt serioase, iar cererea să renunțe la Ministerul Mediului a fost făcută oficial.
„Nu vrem să ieşim de dragul ieşirii de la guvernare. Aceasta este poziția noastră, credem că ne-am făcut treaba bine și vrem să lucrăm în continuare. Nu suntem de acord cu aceste mutații politice care se conturează între PNL și PSD. Dacă se ajunge la această concluzie între PNL și PSD că UDMR nu mai are aceeași valoare aritmetică în 2023 cum a avut-o în 2021, ne gândim la modul serios să ieșim de la guvernare”, a spus Csoma Botond. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Ultima oră

Titlurile zilei