UDTR a încheiat manifestările dedicate întemeietorului Turciei moderne

de Carmen MOCANU Luni, 16 Noiembrie 2015 120
Uniunea Democrată Turcă din România a încheiat seria de manifestări culturale dedicate întemeietorului Turciei moderne cu simpozionul, "M.K. Atatürk, model pentru tânăra generație". Simpozionul a fost organizat de comisia de cultură a UDTR și a reunit peste 50 de tineri din cadrul comunității turce dar și membri ai conducerii uniunii.
În cadrul simpozionului, tânărul istoric, drd. Metin Omer a abordat câteva din reformele întreprinse de liderul turc M.K. Atatürk care au avut repercusiuni și pentru comunitatea musulmană din Dobrogea. În discursul său, tânărul istoric a subliniat faptul că reformele culturale au ajuns în România prin intermediul ambasadorilor turci, care le-au răspândit în rândul etnicilor turci și tătari. Astfel, în timp populația de religie musulmană și-a schimbat vestimentația tradițională cu cea modernă, europeană și a introdus alfabetul latin în publicații.
Au mai vorbit despre viața și reformele întreprinse de Mustafa Kemal Atatürk, tinerii, Apti Aylin, Ainur Beghim și Yildiz Hanan.
Printre invitații prezenți la simpozion s-au numărat: președintele UDTR, ing. Osman Fedbi, secretarul general, prof. Ervin Ibraim, deputatul Iusein Ibram, subprefectul Accoium Levent și muftiul Cultului Musulman din România, d-nul Murat Iusuf. La eveniment a participat și Yunus Emre Bakırcı-Viceconsul în cadrul Consulatului General al Republicii Turcia la Constanța.
Simpzionul a încheiat "Săptămâna M.K. Atatürk" organizată de comisia de cultură a UDTR, cu prilejul împlinirii a 77 de ani de la moartea marelui lider politic și militar, Mustafa Kemal.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei