Ungureanu, atac violent: Vreau ca Ponta SĂ MĂ ȚINĂ BINE MINTE. Înapoi la școală, să citim un pic!

de Cuget Liber Miercuri, 04 Aprilie 2012 554
Premierul Ungureanu l-a atacat aseară pe liderul PSD Victor Ponta în mai multe rânduri în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, pe teme precum moțiunea de cenzură anunțată a USL sau declarațiile privind interesele externe ale șefului guvernului. "Lipsă de responsabilitate și ipocrizie", "înapoi la școală, ca să nu mai facem greșeli!", "din ignoranță uneori se pot naște monștri","vreau ca domnul Ponta să mă țină bine minte", sunt câteva dintre ironiile și remarcele la adresa social-democratului.
Vremea mesajelor de simpatie reciprocă dintre premierul Mihai Răzvan Ungureanu și președintele PSD, Victor Ponta, s-a încheiat. Premierul Ungureanu l-a pus la zid pe liderul social-democrat pentru anunțata intenție a Opoziției de a depune o moțiune de cenzură și pentru acuzațiile pe tema privatizărilor recente.
"Eu sper că domnia sa urmărește emisiunea (Victor Ponta, n.red.) și va afla răspunsurile pe temele de care deja s-a pronunțat".
- "În general, nu admit din partea nimănui o exprimare de acest gen. Premierul Mihai Răzvan Ungureanu este cel care apără interesele naționale și doar interesele naționale. A arunca cineva o umbră de dubiu pe intențiile mele, dovedește în opinia mea, o lipsă de responsabilitate a propriilor cuvinte, iar pentru un politician în formare, pentru că îi doresc domnului Ponta o carieră politică lungă, mă refer la domnul președinte Ponta și la această aluzie. Este doar lipsă de responsabilitate și ipocrizie. Dar a arunca anatema suspiciunilor asupra cuiva denotă o intenție construită greșit. Eu sper că unii din cei care îi sfătuiesc, pe unii îi cunosc, domnul Teodorescu, sper că va reuși să se apropie la timp înainte să spună așa ceva. Nu-mi place cum sună și mă aștept de la un om care se apropie de 40 de ani, mai ales că e tată și cetățean, să se ferească de asemenea neîndemănâri".
- "Eu nu m-am enervat deloc, nu sunt iritat. Pentru că ar însemna să nu cred că domnia sa nu se poate corecta. Sunt pur și simplu surprins să descopăr în retorica sa asemenea aluzii care îmi aduc aminte de alte vremuri".
- Sfat pentru Ponta: Înapoi la școală!
"Domnul președinte Ponta are norocul de a avea în preajma sa doi prim-miniștri, domnul Adrian Năstase, domnul Călin Popescu Tăriceanu. Nu costă nimic. Înapoi la școală, înapoi la școală, ca să nu mai facem greșeli. Pentru că nu e bine ca oameni tineri, să nu mai amestece holocaust, nu mă refer la domnul Ponta, din ignoranță pot să iasă monștri. Am toată încrederea că poate să crească rectiliniu. Raționamente, înainte de concluzii. Foarte bine, îi aștept să aducă o moțiune, va fi pentru prima dată când cineva vine cu o moțiune în parlament pentru că cineva a respectat legea. Ei mai au timp să se gândească. Rezultatul moțiunii poate fi pozitiv sau negativ. Cade sau rămâne. E o problemă intelectuală pentru cine o pune. Nu știu dacă e o problemă parlamentară. Țin să-i spun domnului Ponta, pentru că vreau să mă țină bine minte. Domnul profesor Azamfirei, de la UMF Tg. Mureș a scris ministrului Baba o scrisoare. Moțiunea cui se adresează? Este și împotriva cadrelor didactice de la UMF?", a declarat Mihai Răzvan Ungureanu, la Realitatea TV.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei