"USL vrea să-și impună propria Constituție cu doar 1,5 milioane de voturi"

de Carmen MOCANU Vineri, 19 Aprilie 2013 104
Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, apreciază că USL "desființează democrația participativă" și "introduce dictatura minorității" vrând să-și impună propria Constituție cu doar 1,5 milioane de voturi prin reducerea pragului de participare și de validare.
Într-un comunicat de presă, liderul PDL arată că USL recidivează, iar "după atacul împotriva statului de drept din vara trecută USL atacă acum democrația.
El susține că USL vrea să-și impună propria Constituție, legea fundamentală a statului, cu doar 1,5 milioane de voturi prin reducerea pragului de participare la 30 la sută față de 50 la sută cât este în prezent și prin reducerea pragului de validare de la 50 la sută, la 25 la sută.
"Concret, Constituția valabilă pentru 21 de milioane de români, dintre care aproximativ 18 milioane de oameni cu drept de vot, ar fi validată de doar 1,5 milioane de cetățeni. Practic, USL desființează democrația participativă, valabilă astăzi în România și introduce dictatura minorității", susține Flutur.
El consideră că, la capitolul referendum, USL este deja "repetent" pentru că refuză să introducă în proiectul de revizuire a Constituției rezultatul referendumului din noiembrie 2009 cu privire la reducerea numărului de parlamentari la 300 și Parlament unicameral.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei