"Voi cere ca la Senat să organizăm o dezbatere despre starea justiției"

de Carmen MOCANU Vineri, 04 Octombrie 2013 84
Președintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, astăzi, că va cere ca în acest for legislativ să se organizeze "o dezbatere serioasă dspre starea justiției", el apreciind că, "de ce nu", s-ar putea ajunge și la un pact național pentru independența justiției, cu criterii, obligații și reguli.


"În calitate de președinte al Senatului voi cere colegilor ca la Senat să organizăm o dezbatere serioasă despre starea justiției. Să invităm și președintele, premierul, ministrul Justiției, procurorul general, șful DNA, președintele CSM", a spus Antonescu, într-o conferință de presă.

El a adăugat că, "în locul unui torc politic semiocult", "de ce nu, poate să ajungem la un pact național pentru independența justiției, cu criterii, cu obligații cu reguli". "Sper să am susținerea Senatului pentru organizarea unei astfel de dezbateri politice fundamentale", a mai spus Antonescu.


Taguri

Comentează știrea

Hanibal
5 octombrie 2013
justitiabilul cacarau

Constat cu regret ca majoritatea articolelor din Cuget Liber se limiteaza doar la redarea unor evenimente sau declaratiilor unora sau altora.Sa nu se motiveze ca n-ar fi spatiu suficient . Daca s-ar micsora dimensiunile pozelor acestor indivizi care ne-au nenorocit, s-ar rezolva problema spatiului.Dar este vorba de altceva.De lipsa de curaj sau nepricepere in ale scrisului.Rolul ziaristului in zilele noastre este imens.Fara o presa combativa,cu ziaristi curajosi si talentati,nu se poate schimba nimic in Romania.Datorita lor , nu electoratului,a inceput (inca timid) procesul de judecare si condamnare a marilor borfasi politici.In ziua de astazi, politicianistii se tem mai mult de mass-media decat de justitie.Un cititor neavizat,cand citeste articolul de mai sus, va ajunge la concluzia ca Cacarau este cel care va salva justitia, desi el este unul din groparii ei.Ziaristica este o misiune sfanta spunea Delavrancea nu o meserie.

degeratul
5 octombrie 2013
atitudine

Hanibal are dreptate. Avem mai multa incredere in presa (nu in toata presa) decat in palavrele unora ca Chiru,incapabil sa organizeze manifestatii si procese impotriva jecmanelii practicate de catre furnizorul de caldura.Vina o au si cetatenii care suporta asa zisul ajutor social de incalzire.Nimeni nu verifica sinceritatea declaratiilor.Cuget Liber ar trebui sa faca anchete si sa condamne atitudinea primarului si a institutiilor pe care le patroneaza.

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei