Absolvenții fără rezidențiat pot profesa și fără diplome

de Andreea NĂSTASE Joi, 17 Aprilie 2014 396
În contextul în care, în urmă cu o lună, ministerul sănătății retrăgea dreptul la practică medicală absolvenților de medicină care au picat examenul de rezidențiat, președintele Colegiului Medicilor, dr. Vasile Astărăstoae, susține că proiectul de lege va fi retras. Medicul susține că, în prezent, în sistemul medical nu mai există medicina generală, deoarece aceasta s-a transformat în medicină de familie.
Singura soluție pentru ca acești absolvenți să poată profesa era ca ei să primească o diplomă de asistenți medicali, însă reprezentanții Colegiului susțin că medicii și asistentele au competențe total diferite, soluția fiind astfel nejustificată.
"Tinerii absolvenți fără rezidențiat nu ar putea să facă treaba infirmierelor sau a asistentelor. O soluție ar fi putut fi ca tinerii mediciniști care nu trec de anul IV să primească diploma de asistenți medicali, însă profesiile de medic și de asistent medical sunt total diferite. Asistența medicală face parte din echipa coordonată de medic și are niște abilități la care medicul a renunțat. Deci este un proiect de lege pe care ministrul a spus că îl retrage", a explicat prof. Astărăstoae.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei