Primăvara este momentul cel mai potrivit pentru a începe o cură de detoxifiere a organismului, dar și de a scăpa de kilogramele în plus, căpătate peste iarnă. Introducerea în alimentație a mâncărurilor ușoare, a vegetalelor este primul pas.
- Publicitate -
"Detoxifierea organismului trebuie să înceapă cu eliminarea sau renunțarea la aditivii alimentari, la îndulcitorii artificiali, la grăsimile din mâncarea semipreparată, la alcool și zahăr, dar și sarea de bucătărie. Legumele și fructele este de preferat să fie consumate proaspete, deoarece prin conservare sau fierbere își pierd din factorii nutritivi, enzime și vitamine.
Totodată, ritmul meselor constituie o condiție nutrițională care se poate transforma într-un pericol pentru sănătate când nu este respectat. Nutriționiștii recomandă ca repartizarea caloriilor să nu depășească 25% la micul-dejun, însă nu trebuie să treacă de 40% nici la masa de prânz pentru a nu depăși cantitatea optimă ingerată" , explică dr. Mirela Stângaciu, medic specialist în fitoterapie și acupunctură.