Multe dintre femeile însărci-nate se gândesc că trebuie să mănânce pentru doi. Teoria nu este deloc adevărată, căci, de fapt, în timpul sarcinii nu contează neapărat cantitatea, ci calitatea alimentației. Și, indife-rent de poftele pe care le au, ele trebuie să țină cont că unele mâncăruri le pot aduce mari neplăceri și chiar îmbolnăviri.
- Publicitate -
Brânzeturile moi - Pot conține lapte nepasteurizat, locul preferat de multe bacterii, dar și brânzeturile cu mucegai, brie, camembert, feta, queso blanco, etc.
Carnea gătită în sânge - Poate fi gustoasă, dar fiind crudă sau insuficient preparată poate conține toxoplasmoză, dar și alte bacterii care influențează negativ dezvoltarea fătului.
Sushi. Deși fructele de mare sunt o sursă importantă de proteine, pot fi inclusiv o sursă de paraziți și bacterii nocive pentru făt.
Sucul proaspăt stors. Mai ales cel din restaurante și baruri, pentru că nu este pasteu-rizat și ar putea conține bacterii cum ar fi salmonella și e-coli.
Compoziții crude și maioneză - Aluatul crud, folosit pentru prepararea prăjiturilor, și maioneza pot conține ouă cu salmonella.
Pește oceanic - Peștele sabie, macroul, rechinul conțin un nivel ridicat de metilmercur. Acest metal poate afecta dezvoltarea normală a fătului. Se recomandă consumul de somon, somn și ton și nu mai mult de 150 de grame pe săptămână.