Alimente de evitat în timpul sarcinii

de Andreea PERHAIȚĂ Marţi, 23 August 2011 447
Multe dintre femeile însărci-nate se gândesc că trebuie să mănânce pentru doi. Teoria nu este deloc adevărată, căci, de fapt, în timpul sarcinii nu contează neapărat cantitatea, ci calitatea alimentației. Și, indife-rent de poftele pe care le au, ele trebuie să țină cont că unele mâncăruri le pot aduce mari neplăceri și chiar îmbolnăviri.
Brânzeturile moi - Pot conține lapte nepasteurizat, locul preferat de multe bacterii, dar și brânzeturile cu mucegai, brie, camembert, feta, queso blanco, etc.
Carnea gătită în sânge - Poate fi gustoasă, dar fiind crudă sau insuficient preparată poate conține toxoplasmoză, dar și alte bacterii care influențează negativ dezvoltarea fătului.
Sushi. Deși fructele de mare sunt o sursă importantă de proteine, pot fi inclusiv o sursă de paraziți și bacterii nocive pentru făt.
Sucul proaspăt stors. Mai ales cel din restaurante și baruri, pentru că nu este pasteu-rizat și ar putea conține bacterii cum ar fi salmonella și e-coli.
Compoziții crude și maioneză - Aluatul crud, folosit pentru prepararea prăjiturilor, și maioneza pot conține ouă cu salmonella.
Pește oceanic - Peștele sabie, macroul, rechinul conțin un nivel ridicat de metilmercur. Acest metal poate afecta dezvoltarea normală a fătului. Se recomandă consumul de somon, somn și ton și nu mai mult de 150 de grame pe săptămână. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei