Alimente recomandate pe timp de caniculă

de Andreea NĂSTASE Vineri, 15 August 2014 184
Vara, pe timp de caniculă, alimentele sunt la fel de importante pentru menținerea stării de sănătate. Așadar, este momentul cel mai potrivit să consumați în fiecare zi cât mai multe fructe și legume proaspete (pepene galben, roșu, prune, castraveți, roșii) deoarece acestea conțin o mare cantitate de apă. Un alt aliment recomandat pentru menținerea hidratării organismului este iaurtul. O doză de iaurt produce aceeași hidratare ca și un pahar de apă.
Pe de altă parte, trebuie evitate preparatele grase și bogate în amidon sau preparatele din carne, produsele ce conțin maioneză, ouă sau sosuri ce se pot altera cu ușurință.
Nu beți alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei