Analize importante pentru sănătatea femeilor, recomandate anual

de Andreea PERHAIȚĂ Miercuri, 02 Martie 2022 367
Este luna femeii şi, pe lângă a sărbători, medicii ne recomandă să avem grijă de sănătatea noastră şi, măcar o dată pe an, să facem analize medicale, mergând pe principiul că este mult mai uşor să prevenim o problemă de sănătate decât s-o tratăm.
Lista acestor investigaţii este apreciabilă, însă medicii subliniază că toate sunt esenţiale pentru prevenirea unor afecţiuni. Astfel, primul pe listă ar trebui să fie testul Papanicolau, ca şi examenul pelvian, care, indiferent de vârstă, trebuie făcute anual. Numai astfel se pot preveni cancerul sau alte afecţiuni de natură sexuală. Apoi, ar trebui, evident, urmate, de examinarea periodică a sânilor. Nu este nevoie să apară vreo senzaţie de disconfort pentru a face o ecografie mamară şi, după 40 de ani, o mamografie.
Tensiunea arterială trebuie, de asemenea, monitorizată, mai ales la vârsta a treia. Orice dereglare a tensiunii arteriale poate duce la afecţiuni foarte greu de tratat. Chiar dacă după vârsta de 40 de ani, creşterea tensiunii este normală, dacă se depăşesc limitele, e nevoie de prezentarea la medic. Necazurile provocate de alimentaţia haotică pot cauza boli grave şi dereglări de metabolism. De aceea ideal ar fi să se ceară părerea unui endocrinolog dacă apar scăderi sau creşteri bruşte în greutate.
În plus, ar fi indicat să se facă vaccinurile necesare pentru imunizarea organismului. Şi persoanele care se consideră perfect sănătoase trebuie să-şi facă vaccinurile necesare pentru creşterea imunităţii, căci ajută la întâmpinarea complicaţiilor şi la o stare uşoară de boală. Apoi, nu trebuie neglijat aparatul digestiv. Întrucât constipaţia este o afecţiune întâlnită la femei, se recomandă colonoscopia, pentru analizarea tubului digestiv. Tinerele pot opta pentru examinarea cu bariu sau testele de depistare a hemoragiilor. Nivelul zahărului din sânge trebuie şi acesta verificat anual, căci dacă este mare, poate duce la complicaţii grave, precum diabetul zaharat.
În plus, consultul oftalmologic, o dată pe an, poate preveni glaucomul sau cataracta, care, netratate, pot duce la orbire. La fel de importantă este şi verificarea anuală a sănătăţii dinţilor. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei