Armurariul poate îmbunătăți funcția ficatului prin combaterea radicalilor liberi

de Mirabela ȘERBĂNESCU Joi, 25 Ianuarie 2024 455
Armurariul este o plantă cu flori ce provine din țările mediteraneene, oamenii folosindu-l pentru a trata problemele apărute la ficat sau cele legate de vezica biliară. Beneficiile oferite de armurariu pentru organism sunt deosebite, dar există și unele contraindicații ale unui tratament naturist cu acest produs. Potrivit specialiştilor, suplimentele cu armurariu pot fi recomandate în hepatită cronică, ciroză, icter, diabet, indigestie și în alte afecțiuni, ca tratament complementar. Pe piață există ceai de armurariu, tinctură, pulbere, semințe de armurariu, ulei de armurariu, capsule de armurariu. Toate acestea pot fi de ajutor pentru organism în diverse situații, dar nu trebuie să înlocuiască tratamentul prescris de medicul specialist pentru bolile cronice diagnosticate.
În ziua de azi, oamenii aleg suplimente cu armurariu dacă se confruntă cu afecțiuni hepatice, precum ciroză, hepatita B, boala ficatului gras. În credința populară, ciulinul de lapte, cum i se mai spune, poate îmbunătăți funcția ficatului prin combaterea radicalilor liberi. Acest lucru înseamnă că toxinele sunt împiedicate să se atașeze de ficat și să provoace daune.
Studiile realizate, până în prezent, au arătat îmbunătățiri ale funcției hepatice la cei ce au luat suplimente de armurariu. Acest lucru poate fi de ajutor în reducerea inflamației și a leziunilor hepatice. Un alt studiu a scos în evidență potențialul ciulinului de lapte de a prelungi speranța de viață a persoanelor cu ciroză hepatică pe fondul bolii hepatice alcoolice.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei