Asistente medicale din Constanța, instruite pe bani europeni

de Andreea NĂSTASE Vineri, 09 Octombrie 2015 198
Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România a organizat proiectul pentru dezvoltarea competențelor profesionale pentru femeile din sistemul sanitar, pe o piață incluzivă a muncii - "FEMIN", finanțat din fonduri europene.
Proiectul a oferit celor 700 de angajate din sistemul sanitar oportunități de participare la cursuri de calificare și programe de perfecționare TIC, la ateliere de lucru în domeniul egalității de șanse și a oferit șansa unor experiențe profesionale și personale inedite în cadrul unor vizite de lucru transnaționale în Madrid (Spania), pentru 60 de femei.
"80 de constănțence, asistenți medicali și personal auxiliar au participat la cursuri de calificare pentru îngrijitori bătrâni, îngrijire la domiciliu și baby-sitter. În urma acestor cursuri, au primit diplome de calificare recunoscute la nivel european.
Un aspect foarte important pentru noi este acela că am reușit să ajungem și în Spania cu opt dintre constănțencele participante la proiect și să ne întâlnim cu specialiști din spitalele din regiune și cu specialiști care se ocupă de egalitatea de șanse în domeniu și să facem schimb de experiență.
Fiecare asistent medical care a participat la proiect a primit și o subvenție de 1.068 lei, pentru că a participat la toate cele 360 de ore de practică și instruire", a declarat Vergilia Florea, coordonator de proiect. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei