Atenție! Ce substanțe periculoase se ascund în supele instant

de Andreea NĂSTASE Miercuri, 05 Noiembrie 2014 131
Deși sunt o alternativă rapidă pentru o masă rapidă, supele instant sunt preparate cu un conținut ridicat de E-uri. O cercetare publicată recent în The Journal of Nutrition relevă niște informații înfricoșătoare și care te fac să renunți la astfel de produse. Potrivit publicației, consumul de supe instant (și alte produse precum tăițeii instant – produse preparate înainte, în care trebuie să adaugi apă clocotită) crește riscul sindromului cardio-metabolic. Acesta reprezintă numărul total de factori care pot duce la boli cardiovasculare, diabet sau accidente vasculare. Ce este șocant este că nu este nevoie decât să consumi supe-instant de două ori pe săptămână ca să crești riscul sindromului cardiometabolic cu 68%, arată studiul. De vină sunt substanțele pe care le conțin: carbohidrați procesați, grăsimi saturate, zahăr și sare în cantități mari, scrie avantaje.ro.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei