Salamul Victoria, salamul de vară, cârnații oltenești și cabanos, vânduți de hipermarketuri pe marcă proprie, sunt produși în Polonia sau în alte țări din UE, susține Ștefan Pădure, președintele Asociației Române a Cărnii (ARC). Mai grav este că fabricanții din UE nu respectă rețeta tradițională, iar produsele sunt de slabă calitate, afirmă șeful ARC, citează ziarulring.ro.
- Publicitate -
"Producătorii din UE nu sunt obligați să respecte legislația națională pe care o avem pentru producerea și comercializarea preparatelor din carne(...) De exemplu, cabanosul trebuie să fie dublu afumat; prin dublă afumare pierde între 10 și 15% din greutatea produsului, iar toate acestea se reflectă în preț. Iar producătorii de afară nu trebuie să respecte acest lucru. La fel, umiditatea salamului Victoria nu este respectată și vine cu un preț mult mai mic, având și o marjă foarte mare de profit. Și hipermarketul sau distribuitorul îl va accepta, pentru că el vine cu un preț mic, are un nume similar, dar, de fapt, înșală consumatorul. Pe etichetă are marca de sănătate a țării respective, este o marcă ovală cu Pl, acronimul Poloniei, de exemplu, dar nu scrie că este fabricat în Polonia", a declarat Ștefan Pădure, pentru ziarulring.ro.
Sursa: ziarulring.ro